Când nu ar trebui să ne uităm la filme 3D

Stări de ameţeală, de greaţă, dureri de cap şi tulburări de vedere sunt doar câteva dintre efectele adverse care pot apărea în timpul sau după vizionarea unui film 3D . Parte dintre ele sunt recunoscute şi de marii producători de televizoare care permit vederea imaginilor tridimensionale. Astfel, Samsung recomandă odihnă celor care acuză astfel de simptome în urma vizionării unui film 3D. În caz contrar, susţine producătorul, stările de rău se pot înrăutăţi.

Urmărește
11 afișări
Imaginea articolului Când nu ar trebui să ne uităm la filme 3D

Când nu ar trebui să ne uităm la filme 3D (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai mult, Samsung nu recomandă celor care au băut alcool să se uite la imagini tridimensionale, deoarece stările de ameţeală şi de greaţă se pot accentua. Fenomeul 3D nu este recomandat nici femeilor însărcinate, persoanelor care prezintă un risc crescut de atacuri cerebrale sau care au diferite afecţiuni grave, informează site-ul firstbotstore. com.

Majoritatea producătorilor de televizoare 3D au menţionat astfel de avertismente în manualele de utilizare. Dar acesta nu este un motiv de panică, după cum menţionează Luc Saint-Elie, responsabil cu comunicarea la Panasonic, în ediţia de marţi a ziarului francez Le Temps. De altfel şi consolele de jocuri menţionează astfel de atenţionări. Atsfel, producătorul Nintendo recomandă ca ultimul său produs, consola 3DS, să nu fie folosită de copiii care au sub 7 ani.

Cinefilii sau suporterii competiţiilor sportive, care aşteaptă experienţe inedite din partea tehnologiei 3D, ar trebui să îşi facă mai întâi un control oftalmologic, sunt de părere oamenii de ştiinţă de la Centrul Medical din cadrul Universităţii Rochester din New York. Filmele 3D sunt dăunătoare persoanelor care au deja probleme cu vederea, deoarece o sesiune 3D prelungită s-ar putea sfârşi cu dureri insuportabile de cap.

Citeşte mai multe despre persoanele care nu ar trebui să se uite la filme 3D pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici