- Home
- Revista presei
-
(15.04.2011, 00:18)
Ce ucide zahărul românesc?
Dacă evaziunea fiscală a diminuat masiv jucătorii de pe piaţa zahărului din România, se pare că ridicarea cotelor limitate de producţie impuse de Uniunea Europeană nu ne va redresa industria autohtonă.
![Imaginea articolului Ce ucide zahărul românesc?](https://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/4747/8158728/1/cn.jpg?width=560)
Ce ucide zahărul românesc?
Astfel, dacă acum putem produce cât zahăr vrem noi din zahăr brut, trebuie spus că acest zahăr este de o calitate inferioară şi mult mai scump. Până în 2011, România (cu un consum anual de cca. 550.000 - 600.000 tone) a produs zahăr în regim de cote de producţie, limitate la 110.000 tone zahăr din sfeclă-de-zahăr (producţie autohtonă) şi 340.000 tone de zahăr din zahăr brut din import - din trestie-de-zahăr), potrivit reprezentanţilor din industria de profil.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
![](http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1481/21333/22686625/1/matthews-hall-harvard-university-2023-wikipedia-org.jpg?width=200)
![](http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/2921/35768/22283181/1/ghsmfrmw0aisejn.jpg?width=200)
![](https://feeds.gandul.info/uploads/2025/02/3-main-1739698513.jpg?width=200)
GANDUL.RO
![](http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/2961/35615/19854212/1/7458985-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpg?width=200)
![](https://cnt.m.ro/c.gif?id=8158728&pid=1)
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe