Ce ucide zahărul românesc?

Dacă evaziunea fiscală a diminuat masiv jucătorii de pe piaţa zahărului din România, se pare că ridicarea cotelor limitate de producţie impuse de Uniunea Europeană nu ne va redresa industria autohtonă.

Urmărește
7 afișări
Imaginea articolului Ce ucide zahărul românesc?

Ce ucide zahărul românesc?

Astfel, dacă acum putem produce cât zahăr vrem noi din zahăr brut, trebuie spus că acest zahăr este de o calitate inferioară şi mult mai scump. Până în 2011, România (cu un consum anual de cca. 550.000 - 600.000 tone) a produs zahăr în regim de cote de producţie, limitate la 110.000 tone zahăr din sfeclă-de-zahăr (producţie autohtonă) şi 340.000 tone de zahăr din zahăr brut din import - din trestie-de-zahăr), potrivit reprezentanţilor din industria de profil.

Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici