Copşa Mică, în afara legii

"Lăsaţi-ne să ne otrăvim în continuare, vă rugăm, mai daţi-ne o păsuire, lăsaţi-ne să ne intoxicăm copiii cu bioxid de sulf, cu acid sulfuric, cu plumb, zinc, cadmiu, lăsaţi-ne să ne ucidem animalele, să ne distrugem recoltele, vă rugăm, daţi-ne această posibilitate!" Aşa putem presupune că "au negociat" reprezentanţii noştri la Comisia Europeană obligaţiile României cu privire la condiţiile de mediu de la Copşa Mică, astfel încât zona a rămas şi azi cea mai poluată din Europa.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Copşa Mică, în afara legii

Copşa Mică, în afara legii

Mai ales în aceste zile de toamnă umede şi ceţoase, când plafonul de nori este foarte jos, aerul în zona oraşului Copşa Mică devine irespirabil, din cauza noxelor evacuate în atmosferă de fabrica de metale neferoase Sometra. În astfel de zile, oraşul este pustiu, oamenii se retrag în casele lor. Dar şi aici, perfidul bioxid de sulf (SO2), pulberile fine de plumb, zinc şi cadmiu pătrund oricât de etanşe ar fi uşile şi ferestrele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici