Culisele pregătirii zborurilor Tarom. Vezi portretul robot al călătorilor care leşină la bord

"Numele meu este Radu Juncu şi veţi călători astăzi împreună cu mine la Amsterdam". Aşa începe o zi obişnuită a unui pilot Tarom. Operatorul naţional aerian şi-a deschis marţi porţile pentru a prezenta presei activitatea din culisele companiei. Totul începe cu sesiunea de briefing, care se face cu o oră înainte de decolare de către echipajul de zbor, format din doi piloţi şi trei însoţitoare de bord şi în care se discută fiecare aspect legat de zborul care urmează să fie efectuat.

Urmărește
8 afișări
Imaginea articolului Culisele pregătirii zborurilor Tarom. Vezi portretul robot al călătorilor care leşină la bord

Culisele pregătirii zborurilor Tarom. Vezi portretul robot al călătorilor care leşină la bord (Imagine: Petrica Tanase/Mediafax Foto)

"Nu avem slot (întârziere-n.red.) la aterizare. Timpul de zbor va fi de 2 ore şi 39 de minute la dus şi de 2 ore şi 30 de minute la întoarcere. Vom avea o zonă de turbulenţă. O să încerc să găsesc un nivel de zbor cu o turbulenţă mică. O să vă contactez să îmi spuneţi starea pasagerilor noştri", se adresează comandantul Radu Jucu echipajului său, în cadrul sesiunii de briefing demonstrative, înainte de plecarea cursei ROT 361/AMS.

Următoarea etapă este reprezentată de inspecţia exterioară a aeronavei efectuată de către pilotul comandant, în timp ce copilotul verifică documentele obligatorii ale avionului. Urmează pregătirea cabinei, unde se fac teste sistemelor avionului, se verifică echipajele de urgenţă şi trenul aeronavei.

500 de fete pe 25 de posturi de stewardese

Una dintre însoţitoarele de bord care ne-a însoţit, Gabriela Gaiţă, a relatat pentru gândul cum a ajuns să lucreze la Tarom. "Totul a pornit după ce, într-o iarnă friguroasă, cu zăpada până la genunchi, am văzut la TV un reportaj în care nişte stewardese îşi împachetau costumele de baie înaintea unui zbor la Dubai. Norocul meu era că tocmai atunci Tarom scosese la consurs 25 de posturi de stewardese. A fost concurenţă mare, am fost 500 de fete pe 25 de locuri", a declarat pentru gândul Gabriela Gaiţă, care este însoţitoare de bord la Tarom din anul 2.000.

Citeşte mai multe despre culisele pregătirii zborurilor Tarom pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici