Loteria, o masina de facut bani pentru stat

Loteria romana este o adevarata masina de facut bani, care din cand in cand da Romaniei cate un milionar in euro, iar la final de an finanteaza constructiile de locuinte pentru tineri, sustine activitati sportive, da ceva bani cinematografiei si arunca cativa lei pentru "promovarea culturii scrise". Plus ceva donatii, centrate – spune sefa Loteriei – pe rezolvarea unor probleme de sanatate.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Loteria, o masina de facut bani pentru stat

Loteria, o masina de facut bani pentru stat

In 2007, romanii au cheltuit 1,1 miliarde lei (332 milioane euro) pe bilete la jocul-vedeta Loto 6/49, in timp ce toate celelalte jocuri au adus in vistieria Loteriei 372,8 milioane lei. Mai mult de jumatate din banii jocului-vedeta (648,2 milioane lei) au fost distribuiti jucatorilor. "Loteria este cea mai profitabila companie romana", sustine Liliana Minca, presedinta institutiei. Anul trecut, spun oficialii Loteriei, bugetul de venituri si cheltuieli indica venituri totale de 1,13 miliarde lei, din care se scad banii atribuiti castigatorilor la jocuri, comisioanele si alte cheltuieli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici