Mâncarea „proaspătă”: cât de periculoase sunt alimentele iradiate. Specialiştii vorbesc de „radicalii liberi cancerigeni”, ministrul Agriculturii cere controlul etichetelor

Multe dintre alimentele aflate pe rafturile magazinelor din România sunt iradiate. Controversata procedură se aplică pentru menţinerea aspectului "proaspăt" al produselor. Iradierea alimentelor este agreată în UE, dar sub control strict şi cu etichetare corespunzătoare - fapt cvasiinexistent în România.

Urmărește
7 afișări
Imaginea articolului Mâncarea „proaspătă”: cât de periculoase sunt alimentele iradiate. Specialiştii vorbesc de „radicalii liberi cancerigeni”, ministrul Agriculturii cere controlul etichetelor

Mâncarea „proaspătă”: cât de periculoase sunt alimentele iradiate. Specialiştii vorbesc de „radicalii liberi cancerigeni”, ministrul Agriculturii cere controlul etichetelor

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, pentru gândul, că, în România, iradierea alimentelor nu este în regulă şi a cerut Protecţiei Consumatorului verificarea etichetelor. Contact de gândul, şeful acestei instituţii admite că, până acum, nu a făcut un control tematic. Citiţi, în continuare, cât de periculoasă este, în opinia specialiştilor, iradierea alimentelor.

Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici