- Home
- Revista presei
- (31.08.2011, 06:35)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Opinie Adrian Vasilescu: Timpul fuziunilor
Două bănci din Grecia - Alpha Bank şi EFG Eurobank - şi-au alăturat forţele, cum se arată în comunicatul de luni, "pentru a fonda cea mai mare bancă elenă". Şi cum noul grup bancar este acţionarul majoritar în două bănci româneşti, Alpha Bank şi Bancpost, va fi inevitabilă fuziunea lor. Cele două bănci ocupă, acum, în sistemul bancar românesc, locurile 8 şi 9. Unindu-şi însă forţele, vor forma o bancă mai mare şi mai puternică; o bancă de top 3.
Urmărește
11 afișări
Adrian Vasilescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Evenimentul, care a trezit un viu interes, a fost puternic mediatizat. De aici întrebarea: poate fi o fuziune un fapt economic atât de important încât să facă obiectul unei publicităţi ieşite din comun? Răspunsul este categoric afirmativ. Doi autori prestigioşi, Andrej Vizjak şi Vasile Iuga, au publicat recent o carte sugestiv intitulată "Formule de succes". De fapt, o vastă cercetare la nivelul unui grup de 600 de companii din lumea mare, care au reuşit să facă faţă cu succes crizei. Autorii cărţii au privit şi înapoi, în timpul ce s-a scurs de la începutul crizei şi până acum, recurgând la statistici şi la studii de caz, pentru a desprinde şi mai cu seamă pentru a sintetiza formulele de succes în bătălia cu criza globală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Aşa cum reiese din acest amplu şi relevant studiu, modalitatea de creştere cea mai des întâlnită este cea urmată de preluări, cooperări şi mega-fuziuni. Această concluzie, şocantă într-un anumit sens, îmi oferă ocazia de a face unele consideraţii referitoare la valoarea acestei cărţi. Nu, nu intenţionez nicidecum să-i fac un rezumat. Sau o recenzie. Cred că, într-o mult mai mare măsură, vor fi în folosul cititorilor câteva conexiuni între ideile din această carte, ce mi se pare a fi de larg interes, şi turbulenţele economice, sociale, politice şi morale ce fac dramatică realitatea lumii în acest moment al istoriei.
Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe