Poţi primi bonusuri în bani dacă îi recomanzi şefului un angajat bun. Ce metode de recrutare folosesc angajatorii

Ceea ce în instituţiile de stat se numeşte angajare “pe pile” sau “pe şpagă” a fost transformat de multinaţionale într-o metodă de a atrage cei mai buni angajaţi din piaţă. În privat, însă, sistemul funcţionează un pic altfel. Dacă la stat trebuie să dai tu bani ca să fii angajat sau să apelezi la toate rudele pe care le ai în sistem, multinaţionalele îi recompensează ele pe angajaţii care le recomandă cei mai buni candidaţi pentru angajare. Iar sumele nu sunt de neglijat.

Urmărește
8 afișări
Imaginea articolului Poţi primi bonusuri în bani dacă îi recomanzi şefului un angajat bun. Ce metode de recrutare folosesc angajatorii

Poţi primi bonusuri în bani dacă îi recomanzi şefului un angajat bun. Ce metode de recrutare folosesc angajatorii (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Mai important decat să ai un CV stufos, cu multe locuri de muncă la activ şi multă experienţă este să cunoşti pe cine trebuie acolo unde trebuie.

Iar angajaţii din companii care recomandă persoane care ulterior sunt şi încadrate, primesc şi un bonus pentru "pontul" vândut angajatorului.

"Recompensele pornesc de la un salariu, dacă recomandarea este pentru un angajat entry-level şi cresc proporţional cu poziţia ocupată de respectiva persoană. Salariatul care a facut recomandarea primeşte bonusul după expirarea perioadei de probă a candidatului şi doar în cazul în care acesta este angajat", a explicat Irina Minzala, director de resurse umane în cadrul companiei de outsourcing Accenture.

Citeşte mai multe despre cele mai noi metode de recrutare folosite de angajatori pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici