- Home
- Revista presei
- (08.07.2011, 17:04)
Povestea lui Bute, de la "Schilodul" la Mister KO. Cine este omul din spatele succesului
Lucian Bute este acum campion mondial pentru că în urmă cu 16 ani un puşti din Pechea l-a corupt pe "Mister KO" să intre într-o sală de box. "L-am furat de la fotbal", povesteşte Vasile Pavel (32 de ani), cel mai bun prieten din copilărie al lui Bute.
Urmărește
45 afișări
Povestea lui Bute, de la "Schilodul" la Mister KO. Cine este omul din spatele succesului (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)
Au crescut pe aceeaşi stradă din Pechea, s-au jucat împreună şi au avut trasee asemănătoare până în 1998. Vasile "Vivel" Pavel a fost mai întâi camaradul de "bătut mingea" al lui Bute, apoi colegul lui de sală şi, mai târziu, umărul pe care Lucian a plâns atunci când a pierdut, controversat, meciul de selecţie cu Dorel Simion, dinaintea Olimpiadei de la Sydney (2000). ProSport l-a descoperit în Italia, la Torino, pe cel care i-a transmis actualului campion mondial de la profesionişti dragostea pentru "nobila artă".
"I-am spus «Schilodul»"
Vasile Pavel povesteşte: "Eu am început boxul în 1994, cu maistrul Felix Păun. Pe Lucian îl ştiam de mic, am crescut la două case de el, pe strada Muncii, colţ cu Vânătorului. Cel mai des ne întâlneam la fotbal, unde el era printre cei mai buni. Prin 1995, l-am convins să vină şi el la sală. La început, nici părinţii mei, nici ai lui nu ştiau că suntem boxeri. Credeau să mergem să jucăm fotbal". "Vivel" rememorează, uşor amuzat, primul contact cu boxul al celui care acum pare un pachet de muşchi: "Era atât de slab, încât i-am spus «Schilodul». Prima categorie, cea mai de jos, era 45 de kilograme, dar el avea mult mai puţin. L-am pus la îngrăşat, dar tot nu s-a apropiat de limită. Nu i-a plăcut boxul de prima dată, dar apoi a crescut într-o zi cât alţii în trei".
Deplasări cu Miţa, Dacia antrenorului
Împreună au plecat şi la primul campionat naţional. "Am câştigat faza zonală la Tulcea, iar mai apoi am plecat la finala de juniori de la Bucureşti. El a cucerit argintul, iar eu bronzul. A fost mare sărbătoare", punctează Pavel. Au urmat alte competiţii la amatori, alte medalii. "În 1998, eu am luat ultima medalie, bronz la tineret. M-a învins Claudiu Râşco în semifinale. Şi acolo am plecat tot cu Dacia veche a maistrului Felix Păun, Miţa îi pusese numele. În acel an ni s-au despărţit şi drumurile. El a plecat la Sighet, la Lauruc, eu am trecut la profesionişti".
Citeşte continuarea materialului despre Bute pe www.prosport.ro
ULTIMELE ȘTIRI
-
UE „regretă” majorarea taxelor vamale şi se pregăteşte să riposteze „ferm” dacă va fi vizată
-
Şeful NATO sugerează planuri „secrete” pentru negocierile de pace, care vor opri o nouă încercare a lui Putin de a cuceri Ucraina
-
Victor Ponta, deputat PSD, şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
BREAKING | Cauza morții afaceristei Monalisa Liuba. A cerut 2 proceduri în același timp. I s-a făcut anestezie generală și apoi…
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de -6 grade și NINSORI viscolite în București. Pe ce dată vine iarna
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe