Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a trecut la cele vesnice

Patriarhul Teoctist a murit, ieri, la ora 17.00, în urma unui stop cardiac, suferit ca urmare a complicatiilor aparute dupa operatia de prostata la care a fost supus în cursul aceleiasi zile. „În ziua de 30 iulie 2007, Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a suferit o interventie chirurgicala la Institutul Clinic Fundeni. În perioada postoperatorie, pe fondul unor suferinte cronice, a dezvoltat o suita de complicatii cardiace, care au culminat cu oprirea cordului, ce nu a raspuns la manevrele de resuscitare. La ora 17.00 s-a consemnat decesul“, se arata într-un comunicat al Institutului Clinic Fundeni Bucuresti.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a trecut la cele vesnice

Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a trecut la cele vesnice

Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist s-a nascut in satul Tocileni, judetul Botosani, la 7 februarie 1915, din parintii Dumitru si Marghioala Arapasu, fiind cel de-al zecelea din cei 11 copii ai acestora, primind la botez numele de Toader. Dupa ce a absolvit scoala primara din satul natal, in 1928, a intrat ca frate la Schitul Sihastria Voronei din acelasi judet care apartinea de Manastirea Vorona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici