Republica Moldova, de la "failed state" la "fake state"

Multe dintre statele postsovietice au o serie de particularităţi care permit includerea lor în categoria de “failed state”/stat esuat/. În linii mari, această noţiune se referă la un stat care nu este capabil să-şi îndeplinească funcţiile fundamentale privind apărarea cetăţenilor şi organizarea societăţii, în domenii de care statul este de obicei responsabil.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Republica Moldova, de la "failed state" la "fake state"

Republica Moldova, de la "failed state" la "fake state"

Totuşi, urmărind evenimentele de la Chişinau şi Tbilisi, un alt termen pare mai potrivit: “fake state”, adică un stat fals, unul contrafăcut. În condiţiile postsovietice, statul nu mai joacă rolul de păstrător al valorilor naţionale, ci dimpotrivă devine o “bîtă care trece dintr-o mînă în alta şi cu ajutorul căreia deţinătorul poate să-şi păruiască din toate forţele adversarii”.

 

Citeste toata stirea pe www.7plus.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici