Sistemul public moare înainte de pensie

Raportul dintre numărul de salariaţi şi pensionari ai României va ajunge la 0,4 în anul 2050, de la 3,3 la nivelul anului 1990 şi 0,94 în prezent, cifrele reflectând una din multele problemele "cronice" ale sistemului de pensii de stat, a declarat, ieri, preşedintele APAPR, Crinu Andănuţ.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Sistemul public moare înainte de pensie

Sistemul public moare înainte de pensie

"O altă problemă cronică a sistemului o constituie pensionarea anticipată, înainte de limita de vârstă, care a crescut de la 27,7% din totalul pensionarilor în 1990 la 34% în iunie 2009. De asemenea, pensionarea anticipată şi/sau fără stagiu complet de cotizare a urcat de la 54,9% în 1990 la 59% în iunie 2009.

Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici