- Home
- Revista presei
- (09.12.2011, 08:18)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Topul băncilor la nouă luni: BRD continuă să fie cea mai profitabilă bancă
Presiunea pe sistemul bancar românesc este din ce în ce mai mare având în vedere că economia îşi revine greu, iar companiile şi populaţia se luptă cu neîncrederea în privinţa viitorului, ducând un sac de credite în spate.
Urmărește
51 afișări
Topul băncilor la nouă luni: BRD continuă să fie cea mai profitabilă bancă (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)
La finalul lunii septembrie, sistemul bancar a marcat o pierdere de 860 mil. lei (200 mil. euro) pe contabilitatea românească, conform datelor BNR.
Sistemul este împărţit în două: jumătate din bănci au reuşit să raporteze un plus, în timp ce restul au un minus atât de mare care nu poate fi compensat de câştigurile celorlalte.
BRD, deţinută de grupul francez Société Générale, continuă să fie cea mai profitabilă bancă din sistem, marcând un plus de 382 mil. lei. De partea cealaltă, BCR, numărul unu ca active, a raportat o pierdere neaşteptată la finalul trimestrului III de 377,6 mil. lei, după ce la jumătatea anului avusese un profit de 163 mil. lei.
BCR înghite destul de greu această criză care afectează toţi clienţii din economie, ceea ce arată că austriecii care au plătit în 2006 o sumă imensă - 3,75 mld. euro - pentru preluarea controlului celei mai mari bănci româneşti, au fost prinşi pe picior greşit de evoluţia nefavorabilă a economiei şi a afacerilor. Erste nu a avut timp să digere achiziţia BCR pentru că a venit criza în 2008. Acum ei sunt nevoiţi să majoreze capitalul BCR cu 100 mil. euro (430 mil. lei) pentru a compensa pierderile. BCR îşi măreşte activele, dar cu preţul unui risc mai ridicat.
Citeşte mai multe despre topul băncilor pe www.zf.ro
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban