- Home
- Revista presei
- (23.11.2011, 01:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Topul celor mai mari 200 de manageri de active din lume, care au pe mână 60 trilioane de dolari
Jumătate din finanţele lumii sunt pe mâinile a douăzeci de firme de investiţii care administrează o avere de aproape 26.000 de miliarde de dolari (tot sistemul bancar românesc are active de 110 miliarde de dolari). Managerii din spatele acestor firme sunt cei care pot decide soarta unei naţiuni, falimenta o economie şi îngenunchea guverne printr-o simplă semnătură pusă pe un ordin de tranzacţionare.
Urmărește
7 afișări
Topul celor mai mari 200 de manageri de active din lume, care au pe mână 60 trilioane de dolari (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)
Guvernele lumii, sub povara datoriilor suverane, au ajuns acum la discreţia pieţelor financiare care fără milă ameninţă să arunce ţări în faliment dacă nu îşi reduc deficitele şi nu îşi achită datoriile.
Cine sunt de fapt investitorii care ar câştiga dintr-un default al Greciei, cine sunt cei care vor randamente record pentru a cumpăra obligaţiunile Spaniei şi Italiei şi astfel finanţa cu lichidităţi guvernele celor două state, dar mai ales cine sunt cei care au fost salvaţi de guverne, iar acum îşi încearcă puterile cu Banca Centrală Europeană şi FMI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Primii cei mai mari 200 de manageri din lume administrau active în valoare de aproape 60.000 miliarde (60 trilioane) de dolari la finele anului 2010, potrivit unui raport emis de compania americană de consultanţă şi research Towers Watson, care nu ia în calcul fondurile suverane. În raport nu este inclusă nici firma Pacific Investment Management (PIMCO), cel mai mare fond de obligaţiuni din lume, cu active de 1.000 miliarde de dolari (un trilion) în 2010.
Valoarea activelor aflate în gestiunea celor mai mari 200 de manageri este foarte aproape de valoarea PIB-ului mondial din 2010, estimată de Banca Mondială la 63.044 mld. dolari, ieşind astfel la iveală cât de influente sunt cele două sute de firme de investiţii în economia mondială.
Pentru al doilea an consecutiv, liderul finanţelor mondiale este firma americană BlackRock, cu active în administrare de 3.560 miliarde (3,5 trilioane) de dolari în 2010. BlackRock a fost unul dintre puţinii câştigători ai crizei financiare, având în vedere că activele aflate în administrare au crescut cu o rată record de 700% din 2005 până în 2010. BlackRock investeşte şi pe bursa de la Bucureşti prin unul din fondurile sale destinate pieţelor de frontieră.
Citeşte mai multe despre topul celor mai mari 200 de manageri de active din lume pe www.zf.ro
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe