Ultimele tendinţe în arhitectură: Cum înverzesc companiile acoperişurile României şi cât costă o astfel de fiţă

Acoperişuri terne, care se încălzesc în sezonul călduros şi pierd din căldură în timpul iernii. Cam aşa arată majoritatea blocurilor din România, care ar putea fi acum transformate în adevărate oaze de verdeaţă. Cel puţin aşa spun companiile ce instalează platforme verzi, care pot scădea temperatura acoperişului unui bloc sau unei case cu până la 4 grade Celsius.

Urmărește
8 afișări
Imaginea articolului Ultimele tendinţe în arhitectură: Cum înverzesc companiile acoperişurile României şi cât costă o astfel de fiţă

Ultimele tendinţe în arhitectură: Cum înverzesc companiile acoperişurile României şi cât costă o astfel de fiţă

În Milano, o construcţie verde îi uimeşte pe localnici. Cu 87 de etaje în înălţime, imobilul este acoperit de 1.000 de plante şi copaci care absorb dioxidul de carbon din aer.

Un alt proiect care va fi realizat în Valencia va fi un bloc de locuinţe sociale de 12 milioane de euro şi care va avea 96 de apartamente şi va fi construit pe aceeaşi linie verde.

Şi în România au apărut câteva firme care vor să înverzească blocurile gri, dar şi casele românilor ori diverse locaţii din mediul urban. Spre exemplu, cei de la Greenroof au instalat anul trecut, în cadrul unui proiect pilot în Capitală, opt astfel de acoperişuri verzi în staţiile de troleu şi tramvai. Însă, aceste acoperişuri pot fi "aplicate" pe blocuri şi case. "Funcţioneaza la fel ca în cazul unui sistem de izolaţie termică, iar 3-4 metri pătraţi dintr-un astfel de acoperiş asigură oxigenul pentru o persoană", spune Marian Ceasu, proprietarul firmei. Un acoperiş verde cu un substrat de 12 centrimetri poate reduce sunetul cu 40 de decibeli.

Citeşte mai multe despre acoperişurile verzi pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici