- Home
- Revista presei
- (21.07.2011, 07:05)
Vrei să lucrezi ca translator la Comisia Europeană? Ce condiţii trebuie să îndeplineşti
Locurile de muncă în instituţiile europene au devenit un obiectiv pentru mulţi dintre români. Deşi probele de concurs sunt dificile, iar România nu stă foarte bine la numărul de funcţionari în birourile de la Comisia Europeană, joburile scoase la concurs sunt ofertante, iar concurenţa este acerbă. O nouă sesiune de înscrieri pentru interpreţi şi translatori a început în acesta lună şi se încheie pe 12 august.
Urmărește
5 afișări
Comisia Europeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Instituţiile europene au cea mai mare reţea de interpreţi şi translatori din lume. Ca interpret al conferinţelor din cadrul UE, poţi lua parte direct la deciziile importante care se iau la nivel european.
Selecţia pentru joburile scoase la concurs se face prin intermediul serviciului european de selecţie a personlului EPSO, iar viitorii angajaţi vor deveni translatori sau interpreţi la Parlamentul European, Comisia Europeană sau la Curtea Europeană de Justiţie.
La competiţia pentru translatori se pot înscrie candidaţi care provin din ţări ale blocului comunitar şi care ştiu pe lângă engleză, franceză sau germană una dintre următoarele limbi: cehă, maghiară, lituaniană, malteză, poloneză sau slovacă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
-
Un general polonez a fost demis după ce mine antitanc dispărute au fost găsite în depozitul IKEA
În ceea ce priveşte competiţia pentru interpreţi, aceasta se adresează celor care ştiu cehă, letonă, malteză, suedeză şi spaniolă.
Citeşte mai multe despre angajarea la translator la Comisia Europeană pe www.incont.ro.
Citește pe alephnews.ro: Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Care sunt opțiunile Rusiei după ce Ucraina a închis gazoductul care alimenta Europa, iar Moldova are deja alternative pentru gazul rusesc? Putin se bazează pe marile puteri din Est, cu China în frunte
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe