8 alimente must-have ca să găteşti uşor şi sănătos (P)

  • Ca să găteşti uşor şi sănătos ai nevoie doar de câteva ingrediente de bază.
  • Dacă ştii cum să combini ingrediente hrănitoare, cum să dai gust mâncării cu plante aromatice şi să încropeşti rapid un snack gustos şi sănătos, îţi va fi foarte uşor să mănânci echilibrat zi de zi.
154 afișări
Imaginea articolului 8 alimente must-have ca să găteşti uşor şi sănătos (P)

8 alimente must-have ca să găteşti uşor şi sănătos (P)

Află de mai jos ce alimente nu trebuie să îţi lipsească din casă, dacă vrei să găteşti uşor şi sănătos diverse feluri de mâncare sau gustări:

Legume proaspete

Legumele proaspete sunt pline de micronutrienti, precum vitaminele şi mineralele. E o idee bună să păstrezi mereu legume proaspete în frigider sau cămară, mai ales că le poţi folosi într-o mulţime de moduri. Optează pentru legume cu frunze verzi dacă vrei o sursă bună de vitamina C şi fier sau pentru ciuperci, ca să ai o sursă de proteină complementară. Ciupercile se număra printre cele mai versatile legume. Le poţi folosi în salate, sosuri pentru paste, tocănite sau chiar la fripturi.

Nuci şi seminţe

Nu doar ciupercile reprezintă o sursă vegetală de proteine, ci şi nucile şi seminţele. Adăugă pe lista de cumpărături nuci şi seminţe, mai ales dacă îţi doreşti un snack gustos între mese. Acestea sunt o sursă foarte bună de grăsimi sănătoase şi sunt super săţioase. Consumă-le ca atare sau în salate, sosuri ori deserturi.

Ulei de măsline

O sursă de grăsimi sănătoase este întotdeauna o idee bună, cât timp o consumi cu moderaţie. Uleiul de măsline este numai bun dacă îţi doreşti să prepari o salată gustoasă, să dai aroma pastelor sau pentru a trage la tigaie legume sau carne. Foloseşte întotdeauna ulei de măsline extra-virgin, ca să ştii sigur că produsul nu şi-a pierdut proprietăţile beneficie în timpul producţiei.

Cereale integrale

Cerealele integrale, de la ovăz şi până la orez sau hrişcă, nu trebuie niciodată să îţi lipsească din casă. Acestea sunt o sursă minunată de carbohidraţi, pe care merită să o incluzi în alimentaţia ta. Poţi servi cereale integrale la orice masă a zilei, în cantităţi moderate, adecvate nevoilor tale.

Usturoi

Usturoiul este una dintre cele mai minunate legume. Aceasta este bogată în potasiu, zinc, seleniu şi calciu, unde mai pui că te ajută şi să dai o aromă delicioasă mâncărurilor, de la sosuri şi până la tocănite sau paste. Usturoiul merge de minune cu carne, alte legume, de la ciuperci până la salată verde, cereale, fructe de mare sau chiar uleiuri vegetale. De aceea, include-l pe lista ta de cumpărături esenţiale, săptămână de săptămână.

Lapte sau lapte vegetal

În funcţie de tipul tău de alimentaţie, este bine să ai acasă cel puţin o cutie sau o sticlă de lapte ori lapte vegetal. Acesta te va ajuta să prepari o mulţime de mâncăruri, de la terciuri şi reţete cu cereale şi până la sosuri sau deserturi. În plus, atât laptele integral de vacă, cât şi cel vegetal, conţin nutrienţi precum mineralele, fibrele sau proteinele.

Fructe

Fructele sunt cea mai bună alegere atunci când ţi-e poftă de ceva dulce, deoarece conţin zaharuri prezente în mod natural. În plus, conţin şi cantităţi semnificative de fibre şi micronutrienti, precum vitaminele. Asigură-te că ai mereu fructe în casă pentru o gustare fresh şi delicioasă.

Muştar

Muştarul este una dintre cele mai sănătoase alegeri pe care le poţi face când vine vorba de sosuri, mai ales când optezi pentru un produs cu ingrediente curate. Mai mult, acesta te poate ajuta să prepari alte sosuri mai complexe, atunci când îl combini cu ingrediente precum uleiul de măsline sau zeama de lămâie. Muştarul se potriveşte foarte bine cu peşte sau carne la grătar, paste, cartofi, ouă sau salate fresh.

O mulţime de alimente hrănitoare îşi merită locul în cămara sau frigiderul tău, de la legume şi până la nuci, cereale integrale, muştar, usturoi sau ulei de măsline. Cu ajutorul unor astfel de produse poţi să prepari rapid reţete gustoase şi pline de nutrienţi, fără să fie nevoie să foloseşti potenţiatori de arome, semipreparate sau alimente ultraprocesate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici