A treia prelevare de organe la Spitalul Elias din acest an. Şapte pacienţi au beneficiat de transplant

  • A treia prelevare de organe şi ţesuturi din acest an de la Spitalul Elias a avut loc duminică.
  • Şapte pacienţi au beneficiat de transplant.
151 afișări
Imaginea articolului A treia prelevare de organe la Spitalul Elias din acest an. Şapte pacienţi au beneficiat de transplant

„În noaptea de duminică, 23 iunie, s-a realizat o nouâ intervenţie de prelevare organe şi ţesuturi la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, fiind a treia anul acesta în cadrul acestei unităţi sanitare şi a 41-a la nivel naţional”, a anunţat luni Agenţia Naţională de Transplant.

Organele şi ţesuturile au fost prelevate de la o pacientă în vârstă de 45 de ani, aflată în moarte cerebrală.

Pentru intervenţiile de prelevare, au fost prezente echipele chirurgicale ale Spitalului Sfânta Maria şi echipe ale Institutul Clinic Fundenitutului Clinic Fundeni.

La Spitalul Sfânta Maria, o pacientă critică de 45 de ani a suferit o intervenţie de transplant de plâmăn, iar la Centrul de Transplant Hepatic al Institutul Clinic Fundeni o altă pacientă de 35 de ani a suferit o intrevenţie de transplant hepatic cu hemificat drept. Ficatul stâng a fost transplantat unui pacient pediatric la Spitalul Grigore Alexandrescu în vârsta de 13 ani cu o boală congenitală foarte gravă.

În acelaşi timp, echipele Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni au realizat operaţii de transplant renal la alţi doi pacienţi în vârstă de 16 şi 58 de ani compatibili cu grefele.

ANT notează că transplanturile de cornee au fost efectuate la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

„Astfel 7 pacienţi au putut fi transplantaţi cu plămân, ficat, rinichi şi cornee, datorită faptului că familia şi-a exprimat acordul pentru a dona organele pacientei decedate”, scriu reprezentanţii Agenţiei.

Aceştia anunţă că Ministerul Sănătăţii împreună cu Agenţia Naţională de Transplant vor derula anul acesta o campanie de conştientizare despre donarea de organe şi ţesuturi. De asemenea, anul acesta se va implementa noul registru de transplant care asigura trasabilitatea şi transparenţa activităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici