Activităţi zilnice care, potrivit cercetătorilor, sunt cele mai benefice pentru a prelungi viaţa

Iată obiceiurile zilnice care, conform cercetătorilor, sunt cele mai bune pentru sănătate şi ne ajută să trăim mai mult.

Urmărește
13741 afișări
Imaginea articolului Activităţi zilnice care, potrivit cercetătorilor, sunt cele mai benefice pentru a prelungi viaţa

Activităţi zilnice care, potrivit cercetătorilor, sunt cele mai benefice pentru a prelungi viaţa

Unul dintre obiectivele fiinţei umane a fost întotdeauna să trăiască cât mai mult şi în ultimele decenii, studiu după studiu, aşa-numitele „secrete ale longevităţii” au fost confirmate de ştiinţă.

Iată ce spune ştiinţa şi care sunt activităţile zilnice care, conform cercetătorilor, sunt cele mai bune pentru sănătate.

Faceţi activitate fizică în fiecare zi 

Nu este deloc o surpriză: mişcarea este de bază. Studiile care confirmă numeroasele beneficii ale activităţii fizice pentru corp şi minte sunt nenumărate şi merg până în punctul de a putea vorbi de certitudine ştiinţifică.

Menţinerea activă în fiecare zi este esenţială pentru păstrarea unui metabolism puternic şi sănătos, îmbunătăţirea sistemului cardiovascular şi cultivarea bunăstării psihofizice, în general.

Numeroase studii au confirmat că secretul constă în consecvenţă: antrenamentul zilnic lung şi intens nu este necesar, însă chiar şi fie doar 22 de minute de antrenament pe zi, efectuate dintr-o dată sau împărţite pe zi, sunt suficiente pentru a reduce riscul de mortalitate.

Un studiu realizat în Norvegia a concluzionat că persoanele care fac exerciţii fizice mai puţin de 22 de minute pe zi – şi stau mai mult de 12 ore – au un risc de deces cu 38% mai mare decât cei care stau în picioare cel mult 8 ore şi fac activitate fizică regulată.

Reţea bună de contacte sociale

Pandemia de COVID-19 ne-a arătat că a avea o reţea socială puternică, formată din familie şi prieteni, este esenţială pentru bunăstarea noastră fizică şi psihică.

Acest lucru se datorează faptului că relaţiile sociale ajută la gestionarea stresului şi la menţinerea echilibrului emoţional, precum şi stimulează mintea şi contribuie la menţinerea abilităţilor cognitive, precum şi oferind un sentiment de apartenenţă şi un scop în viaţă.

Ca să nu mai vorbim când, în cazul unor probleme de sănătate, un sprijin social puternic se poate dovedi crucial.

În 2021, rezultatele cercetărilor efectuate înainte şi în timpul pandemiei de COVID-19 au confirmat că pentru a îmbătrâni sănătos este, de asemenea, necesar să fii inclus în reţele teritoriale şi să avem puncte de referinţă asociative, confirmând ceea ce o cercetare Brigham susţinuse deja Young University, conform căreia „o reţea socială mai largă” poate reduce riscul de deces prematur cu 50%.

O dietă sănătoasă şi echilibrată

La fel ca şi activitatea fizică, unul dintre secretele longevităţii constă în alimentaţie. Ceea ce face diferenţa pe termen lung este o dietă sănătoasă şi echilibrată.

Este necesar să alegeţi cantitatea şi calitatea potrivită de carbohidraţi, de preferinţă complecşi, din cereale integrale şi legume, proteine ​​în principal de origine vegetală precum leguminoasele, dar şi două-trei porţii de peşte pe săptămână şi grăsimi sănătoase, de origine vegetală, precum precum uleiul EVO şi nucile.

O serie de studii din ultimii ani au confirmat numeroasele beneficii ale postului intermitent, care poate fi adaptat la sfatul unui profesionist.

Postul zilnic timp de aproximativ 12 ore, de la sfârşitul cinei până la micul dejun, ne poate ajuta, de asemenea, să ne sincronizăm cu ritmul circadian de noapte-zi şi astfel să permită organismului nostru să pună în mişcare o serie întreagă de mecanisme de apărare şi reparare numite „hormesis”. 

Adoptă o abordare multidimensională

Experţii susţin că este necesar, de la o vârstă fragedă, să îmbrăţişezi un stil de viaţă sănătos care să includă activitate fizică zilnică, o dietă variată şi sănătoasă şi un angajament zilnic pentru controlul şi reducerea stresului. Cu cât începem mai devreme, cu atât mai repede aceste obiceiuri bune devin o parte integrantă a stilului nostru de viaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici