Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat un tratament mult-aşteptat pentru Alzheimer

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat joi parţial o cerere de introducere pe piaţă a unui nou tratament mult aşteptat pentru boala Alzheimer, revenind asupra unei decizii anterioare de a nu-i da undă verde.

Urmărește
2728 afișări
Imaginea articolului Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat un tratament mult-aşteptat pentru Alzheimer

„După reexaminarea avizului său iniţial, EMA... a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Leqembi (lecanemab) pentru tratarea tulburării cognitive uşoare sau a demenţei uşoare cauzate de boala Alzheimer”, a transmis Agenţia Europeană a Medicamentului, adăugând că tratamentul se va aplica doar unui anumit grup de pacienţi, potrivit AFP.

Leqembi, care este dezvoltat de compania americană Biogen şi de Eisai, cu sediul în Japonia, este denumirea comercială a unei substanţe active numite lecanemab, care este utilizată pentru tratarea adulţilor cu probleme uşoare de memorie şi cognitive rezultate din stadiile incipiente ale demenţei.

În iulie, EMA a respins o cerere de introducere pe piaţă din partea companiilor, afirmând că efectele secundare, inclusiv posibilele hemoragii cerebrale, depăşesc beneficiile.

EMA a aprobat acum tratamentul, dar numai pentru pacienţii cu un risc mai scăzut de potenţiale hemoragii cerebrale.

Leqembi a primit deja aprobarea în ţări precum Japonia, China şi SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici