- Home
- Sănătate
- (21.11.2022, 07:01)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alzheimer: au fost descoperite două băuturi care protejează creierul
Ingredientele din două băuturi populare pot lupta împotriva apariţiei bolii Alzheimer, potrivit unui nou studiu.
Urmărește
179601 afișări
Alzheimer: au fos descoperite două băuturi care protejează creierul
Se ştie că unul dintre semnele distinctive ale bolii Alzheimer sunt plăcile dăunătoare care se acumulează în creier. Dar, potrivit unui grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea Tuft din Massachusetts (SUA), există doi compuşi naturali care pot ajuta la reducerea acestora, protejând creierul de boli. Şi vestea bună este că acestea sunt ingredientele a două băuturi foarte populare.
Două băuturi împotriva Alzheimer
Echipa de la Universitatea Tufts a descoperit următoarele: catechinele din ceaiul verde şi resveratrolul, găsit în vinul roşu, inhibă creşterea plăcilor de amiloid, o proteină care, atunci când este agregată în creier, distruge celulele neuronale şi provoacă semnele revelatoare ale bolii Alzheimer, cum ar fi pierderi de memorie şi confuzie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
-
The Guardian: Cum plănuieşte Donald Trump să conteste alegerile prezidenţiale din SUA dacă le va pierde
Anterior, aceeaşi echipă a descoperit că virusul herpesului joacă, de asemenea, un rol în formarea acestor plăci în creier. În noul studiu, folosind un model 3D de celule vii ale creierului uman, oamenii de ştiinţă au testat 21 de compuşi diferiţi care aveau potenţialul de a încetini progresia bolii Alzheimer.
„Găsirea unui compus care poate reduce plăcile, indiferent de componenţa virusului herpes, este importantă, deoarece ar demonstra că, indiferent de cauza bolii Alzheimer, ameliorarea poate fi realizată”, spune profesorul Dana Cairns, co-autor al studiului publicat în revista Free Radical Biology and Medicine.
Ce face speciale ceaiul verde şi vinul roşu? Screeningul iniţial a găsit 5 compuşi care păreau să aibă capacitatea de a preveni formarea acestor plăci. Pe lângă compuşii din ceaiul verde şi resveratrol, ceilalţi trei sunt curcumina din turmeric, medicamentul pentru diabet metformin şi un compus numit citicolină.
Potenţiale tratamente pentru cancer
Toate cele 5 au prevenit formarea plăcii şi nu au produs efectele secundare ale antiviralelor. Dar compuşii de ceai şi resveratrolul s-au dovedit a fi cei mai eficienţi. Catechinele sunt molecule prezente în frunzele de ceai verde care au proprietăţi antioxidante. Lucrările ştiinţifice anterioare au arătat că acestea sunt, de asemenea, potenţiale tratamente pentru cancer. Resveratrolul, care abundă în vin roşu şi în unele fructe precum strugurii, afinele şi merişoarele, arahide, fistic şi cacao, este în schimb cunoscut pentru proprietăţile sale anti-îmbătrânire. Autorii studiului sunt convinşi că ambele pot juca şi un rol împotriva bolii Alzheimer.
Dar, înainte de a revendica victoria, sunt necesare mai multe studii pentru a vedea dacă acest rezultat bun obţinut în laborator se dovedeşte a fi bun şi la pacienţi. Următorul pas va fi să afllăm biodisponibilitatea resveratrolului şi a catechinelor (adică cât de bine sunt absorbite de organism sau de sânge). Mai mult, există încă unele îndoieli cu privire la faptul că aceştia pot traversa nevătămaţi bariera hemato-encefalică, o condiţie esenţială pentru tratamentul bolii Alzheimer. Introducerea ceaiului verde şi a alimentelor care conţin resveratrol în dietă este o idee bună, potrivit cercetătorilor. Cu condiţia să obţineţi aprobarea de la medicul dumneavoastră.
„Deşi este util să puteţi lua măsuri ca acestea pentru a preveni potenţialul neuro-degenerescence, este întotdeauna o idee bună să vă consultaţi cu medicul dumneavoastră, înainte de a face orice modificări majore în alimentaţie”, sugerează profesorul Cairns.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe