Anca Alungulesei: “Sportul poate bloca procesul de slabire!”

„Mintea te îngraşă, mintea te slăbeşte”

Urmărește
3134 afișări
Imaginea articolului Anca Alungulesei: “Sportul poate bloca procesul de slabire!”
Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie şi creatoarea Psiho-Dietei, proces integrativ de slăbit, cu rezultate pe viaţă, explica cum sportul poate încetini sau chiar bloca procesul de slăbire. 
 
„Exerciţiile fizice pot interfera cu obiectivul de a slăbi. Aunci când corpul se află sub stresul excesiv pe care exerciţiul fizic intens îl pune pe corp, nivelul de cortizol creşte determinând corpul să intre într-un tip de „blocaj”, ceea ce poate duce la incapacitatea de a arde excesul de grasime. Sportul este minunat pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şi menţinerea sănătăţii pe termen lung. Însă, nu este o condiţie obligatorie pentru a reuşi să scazi numărul de kilograme.”, explică Anca Alungulesei în demersul de a demonta mitul că fără sport nu se poate slăbi. 
 
Anca Alungulesei, creatoarea Psiho-Dietei care înregistrează rezultate uimitoare la sute de persoane, consideră însă ESENŢIAL antrenamentul INTENSIV al unuia dintre muşchii corpului uman: „Organismul nostru are, în medie, 650 de muşchi însă cel mai important dintre toti este CREIERUL. Este muşchiul care necesită antrenament zilnic, pentru că este singurul care ne poate duce către succes sau, din contra, către insucces.”, susţine Anca Alungulesei care propune celor interesaţi de antrenarea creierului în procesul de slăbire şi de decodarea mesajului ascuns al greutăţii înscrierea pe www.anca-alungulesei.ro la Masterclass-ul „Mintea te îngraşă, mintea te slăbeşte”. 
 
Psiho-Dieta recomandă ca în primele etape ale programului, să se reducă sportul, în special cel cardio, iar mişcarea zilnică să fie una lejeră, suportabilă. „Atunci când avem ca obiectiv principal scăderea în greutate, corpul are nevoie de fapt să se odihnească, să se vindece şi să se repare, astfel încât inflamaţia să fie redusă cât mai mult posibil. Sportul intens creşte masa musculară şi măreşte procesul de inflamaţie din organism. Ori, când vine vorba despre un corp greoi, cu un strat de grăsime excesivă, din start acel organism are un nivel inflamatoriu ridicat. Primul pas este scăderea inflamaţiilor. Cum facem asta? Printr-o alimentaţie potrivită care are acest rol. Astfel, în timpul unui proces de slăbire în care facem sport intensiv se întâmplă următoarea contradicţie: scădem inflamaţiile la nivelul organismului prin mâncare şi le creştem la nivelul musculaturii prin sport intens. Sportul este excelent pentru sănătate, dar nu este important pentru pierderea în greutate.” 
 
Anca Alungulesei explică dezastrul pe care îl poate produce în viaţa unui om supraponderal startul comun al formulei DIETĂ + SPORT: „Sportul regulat adăugat brusc în lista zilnică de „trebuie” împreună cu anumite restricţii din punct de vedere alimentar, făcute în acelaşi timp, sunt două modificări majore ale stilului de viaţă al unei persoane. Şi devin nesustenabile. Lucrurile pot să funcţioneze o perioadă, însă, odată cu lipsa rezultatelor rapide mult aşteptate, persoana va ceda. Iar tendinţa va fi dezastruoasă, deoarece se va întoarce la un comportament alimentar compensatoriu, adică va mânca şi mai mult decât înainte şi, evident, va renunţa complet la mişcare.”, susţine Anca Alungulesei care subliniază şi că persoanele care fac exerciţii fizice în timpul programului de Psiho-Dietă, mai ales în primele săptămâni ale programului (adică în etapa pierderii active în greutate) ajung să piardă, în medie, cu 30% mai puţină greutate decât persoanele care se odihnesc. 
 
Conform principiilor şi recomandărilor din Psiho-Dietă, sportul intensiv devine un instrument eficient si sustenabil, abia atunci când obiectivele de kg sunt atinse în cea mai mare parte a lor dar, mai ales, atunci când persoana înţelege ce beneficii îi aduce din punctul de vedere al sănătăţii adăugarea acestui instrument în rutina zilnică: „Abia când persoana se află într-un punct cât mai apropiat de greutatea ta optimă, ne putem gândi la sport intens. Până atunci, ne concentrăm pe celelalte aspecte esenţiale care hrănesc auto-determinarea şi care ne susţin şi ne conduc către succes în acest proces. Dacă, de exemplu, vorbim despre o persoană care are de dat jos 30 de kg, este nevoie să se situeze sub limita de 10 kg pentru a se apuca de sport. Daca vorbim despre o persoana care are de dat mai puţin de 10 kg, trebuie să se situeze sub limita de 4-5 kg.”, exemplifică terapeutul în nutriţie Anca Alungulesei. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici