- Home
- Sănătate
- (21.02.2023, 15:02)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Atenţie la mers: Pierderea echilibrului prezice tulburări cognitive
Un test uşor poate ajuta la screening-ul populaţiei: echilibrul este un indicator important al sănătăţii prezente şi viitoare (inclusiv a creierului).
Urmărește
1247 afișări
Atenţie la pas: Pierderea echilibrului prezice tulburări cognitive
Problemele de echilibru ar putea fi un semn al unei deficienţe cognitive uşoare, o afecţiune caracterizată prin mici modificări ale capacităţii cognitive, care uneori pot duce la boala Alzheimer. Un nou test poate măsura cu precizie parametri utili şi poate servi drept screening pentru populaţie.
Descoperirea
O echipă de cercetare în nutrigenomică de la Universitatea din Tsukuba School of Medicine din Japonia a dezvoltat un nou test pentru măsurarea performanţei echilibrului şi a combinat rezultatele cu teste utilizate în mod obişnuit pentru screening-ul abilităţilor cognitive.
Echipa a descoperit că rezultatele slabe la testul fizic se potriveau cu cele la testele cognitive. O observaţie care nu este nouă, dar importantă, pentru că a ajunge mai devreme la diagnosticul de deficienţă cognitivă ne permite să anticipăm un eventual diagnostic viitor de Alzheimer, în condiţiile în care persoanele cu deficienţă cognitivă au un risc mai mare de progresie spre boală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Studiul, publicat recent în B MC Geriatrics, a analizat voluntari sănătoşi cu vârsta cuprinsă între 56 şi 75 de ani, fără afectare cognitivă aparentă. „Rezultatele au fost surprinzătoare – a explicat autorul principal al cercetării, profesorul Naoya Yahagi –: am descoperit că scorurile de echilibru au fost foarte asociate cu deficienţa cognitivă. Deoarece modificările funcţiei vestibulare au fost asociate atât cu afectarea cognitivă, cât şi cu boala Alzheimer, am dorit să dezvoltăm o nouă modalitate de a evalua eficient astfel de modificări în populaţia generală. Această nouă scară poate fi o modalitate utilă de a analiza populaţia”, spune profesorul Yahagi.
Risc de alte boli
Testul este uşor, bazându-se pe o placă de echilibru folosită de multe platforme de jocuri video. Nu este prima dată când echilibrul este evidenţiat ca un factor important în prezicerea sănătăţii viitoare: un studiu realizat de o echipă braziliană a constatat că 20% din 1.700 de bătrâni testaţi cu un test de echilibru nu s-au putut echilibra timp de 10 secunde şi că incapacitatea a fost asociată cu un risc dublat de deces, din orice cauză, în decurs de 10 ani.
Echilibrul este un semn nu numai al problemelor cognitive. Pierderea echilibrului poate fi cauzată de o varietate de factori, mulţi dintre care sunt legaţi de vârstă şi de „fragilitatea” vârstnicilor, în special.
AICI, un test de longevitate bazat pe menţinerea echilibrului.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe