- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Beneficiile băilor în apă sărată
- Beneficiile apelor termale sunt recunoscute mulţi ani. Ele ajută în tratarea afecţiunilor inflamatorii ale articulaţiilor, problemelor degenerative referitoare la sistemele nervos, locomotor şi muscular, unor probleme ginecologice, a stresului fizic şi emoţional.
- Inhalaţiile cu apă sărată concentrată extrasă din Lacul Ursu au efect protector atât general, cât şi local, direct asupra principalei căi de infecţie în sezonul rece: aparatul respirator.
Beneficii ale băilor în apă sărată
Ai observat cât de bine te simţi atunci când te afli lângă un curs de apă? Pare sa fie ceva magic în apă care înveseleşte spiritul. Fie că este vorba de mare, râu, lac sau altă sursă, apa destresează, regenerează, purifică şi relaxează.
Însă, pe lângă starea de bine, te-ai gândit vreodată că simpla imersie în apa sărată poate trata o mulţime de afecţiuni? Dar, atenţie, nu este vorba despre orice apă, ci despre una terapeutică, cum este cea a Lacului Ursu din Sovata.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Apa sărată, una dintre resursele naturale din Sovata
De altfel, lacul Ursu din Sovata este singurul lac helioterm din Europa şi este caracterizat de straturi de apă sărată cu diferite densităţi şi temperaturi, care captează şi înmagazinează căldura soarelui.
În timpul verii, temperatura apei la suprafaţă este între 20-25 °C, iar la o adâncime de doi metri între 35-40 °C, ceea ce o face perfectă pentru a pluti şi a te relaxa complet în mijlocul frumuseţilor naturale înconjurătoare.
Prin ce se remarcă apa din lacul Ursu? Concentraţia mare de sare conferă apei proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii pentru tratarea infecţiilor, problemelor de mobilitate şi afecţiunilor respiratorii prin intermediul terapiilor cu inhalaţii.
Beneficiile apelor termale sunt recunoscute de sute şi mii de ani. Şi pe bună dreptate!
Acestea reprezintă o sursă preţioasă de sănătate şi relaxare. În funcţie de structura minerală aparte a apei termale, aceasta este prescrisă de obicei în terapiile cu băi pentru a trata: afecţiunile inflamatorii ale articulaţiilor; problemele degenerative referitoare la sistemele nervos, locomotor şi muscular; anumite probleme ginecologice; stres fizic şi emoţional cauzat de ritmul vieţii zilnice.
Iată ce beneficii îţi poate aduce apa sărată:
1. Efect antiinflamator şi regenerant la nivelul sistemului locomotor. Cu ajutorul apei sărate din lacul Ursu sunt diminuate durerile, creşte mobilitatea articulară şi flexibilitatea musculară.
2. Tratarea afecţiunilor ginecologice. Cantităţile crescute de sare şi de substanţe organice din apă, printre care hormonii estrogen şi progesteron-like, fac din apa sărată un tratament natural pentru reechilibrarea hormonală feminină şi tratarea infertilităţii.
Apa sărată din Lacul Ursu de la Sovata este bogată în auxin, un element asemănător hormonilor feminini (estrogenului şi progesteronului). Auxinul este secretat de crustaceul de apă sărată Artemia salina. „Atât sarea, cât şi auxinul sunt absorbite pe durata tratamentului, prin piele şi prin mucoasă şi se integrează astfel în organism. Aşa se explică efectul benefic prelungit al tratamentelor în cazul diverselor afecţiuni cronice: locomotorii, ginecologice, respiratorii, neurologice şi dermatologice”, explică medicul balneolog, Suzana Pretorian, de la Ensana Health Spa Hotels Sovata.
3. Ameliorarea unor afecţiuni ale pielii precum psoriazisul.
4. Apa sărată este folosită şi sub formă de aerosoli cu sare pentru prevenirea şi tratarea bolilor respiratorii precum rino-faringite, sinuzite, viroze, rinite alergice, astm bronşic, bronşita cronică sau fibroza pulmonară.
„Inhalaţiile cu apă sărată concentrată extrasă din Lacul Ursu au efect protector atât general, cât şi local, direct asupra principalei căi de infecţie în sezonul rece: aparatul respirator. Ele cresc nivelul de imunoglobuline A la nivelul mucoaselor respiratorii şi este îndepărtată histamina responsabilă de alergizare din celulele bronşice.
Aerosolii nazali vizează în special căile aeriene superioare (pentru rinite, sinuzite, faringo-laringite, amigdalite cronice, aşa cum am amintit), în timp ce pulverizaţiile la cameră au efect mai ales asupra căilor aeriene inferioare (bronhii, plămâni).”, adaugă dr. balneolog Suzana Pretorian.
5. Creşterea imunităţii - O altă procedură foarte utilă în procesul de creştere a imunităţii constă în efectuarea de băi în apă sărată concentrată şi caldă, de 1-2 ori pe zi, în şedinţe de câte 10-30 minute.
„La Sovata te poţi bucura de beneficiile apei sărate şi în bazinele încălzite, care sunt cea mai accesibilă variantă de tratament cu apă sărată hiperconcentrată. De menţionat că, pe perioada verii, poţi face o cură de băi direct pe malul Lacului Ursu. Apa sărată şi nămolul sărat pe care le folosim acţionează rapid împotriva inflamaţiei cronice, durerilor şi rigidităţii articulare şi musculare, pentru un efect de întinerire de lungă durată.”, explică medicul balneologul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO