Bolile lui Putin, la control. Preşedintele Rusiei a fost pus sub lupă

Experţii internaţionali continuă să analizeze fiecare mişcare a lidrului rus, pentru a încerca să stabilească sănătatea fizică şi mintală a sa.

Urmărește
13566 afișări
Imaginea articolului Bolile lui Putin, la control. Preşedintele Rusiei a fost pus sub lupă

Bolile lui Putin, la control. Preşedintele Rusiei a fost pus sub lupă

Întâlnirea cu ministrul său apărării, Serghei Şoigu, care a anunţat capturarea lui Mariupol, a făcut parte din scenariul care prevedea celebrarea unei victorii, oricare ar fi, pentru un 9 mai viitor, când se desfăşoară anual petrecerea Victoriei. A fost o ocazie solemnă.

Dar Putin avea caracteristici foarte diferite de cele atribuite comandantului şef al unei armate triumfătoare. Iar analiştii continuă să îi observe reacţiile.

În cele zece minute ale videoclipului postat pe site-ul Kremlinului, preşedintele este văzut ascultând în tăcere raportul lui Shoigu despre căderea martirului oraşului în acest război.

Putin nu stă sprijinit de masă, ci pare să se strecoare într-un fotoliu, parcă ar încerca să mărească distanţa dintre el şi interlocutor. Mâinile nu sunt plasate în mod normal pe suprafaţa mesei, ci se apucă de ambele părţi. Şi aici se pare că vrea să o împingă de la sine, aşa cum au subliniat mulţi observatori. Cuvintele lui sunt şi ele seci, esenţiale. 

Teoria despre boala Parkinson

Prima sa apariţie publică de după război a dat naştere şi la unele speculaţii. Vizita de 12 aprilie la cosmodrom fusese pregătită cu grijă pentru a evita orice contact cu alte persoane. Conferinţa de presă cu Aleksander Lukaşenko a avut loc cu două pupitre la o distanţă neobişnuită unul de celălalt. Şi până la urmă nici măcar tradiţionala îmbrăţişare, sau strângerea de mână, cu credinciosul aliat belarus.

Zvonurile despre patologiile de care ar suferi preşedintele rus sunt acum larg răspândite, precum şi cele despre starea sa de sănătate mintală.

O temă s-a concentrat asupra posibilelor probleme ale coloanei vertebrale („din cauza unor leziuni sportive anterioare sau chiar a unui neoplasm al măduvei spinării, ale cărui simptome ar fi compatibile cu unele dificultăţi de mers şi anumite nelinişti posturale”) şi pe boala Parkinson („care ar explica la rândul său anumite modificări cinetice, „rigiditatea” menţionată de Macron şi alţii, încetinirea răspunsului cognitiv şi amplitudinea redusă a oscilaţiei mâinii drepte faţă de cea stângă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici