Bryan Johnson, miliardarul din California care speră să trăiască veşnic: sperie moartea cu 111 pastile pe zi

Magnatul are 46 de ani, cu o dietă strictă şi fitness are nivelurile atletice ale unui tânăr de 18 ani.

Urmărește
5923 afișări
Imaginea articolului Bryan Johnson, miliardarul din California care speră să trăiască veşnic: sperie moartea cu 111 pastile pe zi

Până de curând, miliardarul californian Bryan Johnson plătea sute de mii de dolari pentru o transfuzie lunară de un litru de sânge de la Talmage, fiul său adolescent. Scopul: să sperie moartea.

Johnson are 46 de ani, dar, potrivit lui, datorită unei diete feroce, a unui regim de fitness şi a unui cocktail de 111 pastile în fiecare zi, are inima unui bărbat de 37 de ani, niveluri atletice ale unui tânăr de 18 ani şi niveluri de inflamaţie sub cele ale unui copil de 10 ani.

Bezos a investit în Altos Labs

Odiseea lui, în căutarea vieţii eterne, se află în centrul unui reportaj Time şi al podcastului The Immortals, de pe Spotify: alţi nemuritori aspiranţi sunt Jeff Bezos, de la Amazon, care a investit în startup-ul Altos Labs - dedicat reîntineririi celulelor, şi fondatorul PayPal, Peter Thiel, şi a lui Metusalema, o organizaţie non-profit.

Johnson crede că orice acţiune care accelerează îmbătrânirea - să mănânci o prăjitură sau să dormi mai puţin de opt ore pe noapte - este un „act de violenţă” împotriva ta. După ce a cedat ani de zile unei vieţi în exces, magnatul din Silicon Valley a angajat o echipă medicală de 30 de oameni care îl ajută să încetinească înaintarea în vârstă.

Astăzi, spune el, pentru fiecare an de 365 de zile, pentru el sunt doar 277 de zile. Proiectul se numeşte Blueprint. Înainte de a stabili drept bizare eforturi pentru care Johnson cheltuieşte milioanele de dolari câştigate pe platforma de distribuire a numerarului Venmo, merită să reflectăm asupra succesului unor programe Netflix’s, Secrets to the Blue Zones, care sugerează 12 bune practici pentru adăugarea de ani în viaţa cuiva folosite de centenarii din Sardinia, Okinawa în Japonia, Ikaria în Grecia, Nicoya în Costa Rica şi Loma Linda în California.

Are postul său intermitent

Pe YouTube, Johnson explică geneza proiectului: „În fiecare seară îmi pierdeam controlul mâncând şi bând în exces din cauza stresului vieţii de zi cu zi. Trei copii, un startup, depresie, era prea mult şi nu puteam controla răul pe care mi-l făceam”. Aşa că Bryan „l-a concediat pe celălalt Bryan care a preluat conducerea în fiecare noapte”.

Astăzi, în opinia sa, „un viitor în care să nu acceptăm răul ca normă ar trebui să fie unul dintre cele mai importante obiective ale secolului XXI”. Şi aşa, se trezeşte la 4:30, se culcă la 20:30, 1970 de calorii le consumă zilnic înainte de ora 11, în conformitate cu o versiune extremă a postului intermitent.

Johnson nu este singurul tech ultra-bogat care caută să anuleze efectele timpului asupra corpului său, dar nu este mulţumit să se menţină în formă sau să menţină un tonus muscular bun: scopul final al investiţiei sale este să predea corpul unui algoritm care face moartea opţională.

O perspectivă naivă pentru mulţi profesionişti: „Moartea nu este opţională, este scrisă în genele noastre”, spune Pinchas Cohen, de la Şcoala de Gerontologie Leonard Davis de la Universitatea din California de Sud, potrivit căruia, totuşi, a trăi mai mult este posibil: în secolul al XX-lea, durata medie de viaţă a crescut de la aproximativ 50 de ani la peste 80.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici