- Home
- Sănătate
- CLUJ-NAPOCA, (15.10.2022, 12:45)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Captură de proporţii la Cluj: 24 de inculpaţi, unii dintre ei farmacişti, trimişi în judecată pentru trafic de droguri
Procurorii DIICOT Cluj au dispus trimiterea în judecată a 24 de inculpaţi, unii dintre ei farmacişti, care ar fi vândut în străinătate medicamente şi droguri.
Urmărește
9971 afișări
Captură de proporţii la Cluj: 24 de inculpaţi, unii dintre ei farmacişti, trimişi în judecată pentru trafic de droguri
Aceştia au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, scoatere din ţară de droguri de risc şi de mare risc, efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi spălarea banilor.
Potrivit rechizitoriului, în anul 2010, pe raza judeţului Cluj, a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat coordonat până în ianuarie 2018 şi care a avut drept scop procurarea şi trimiterea în străinătate de medicamente aflate sub control naţional, fără respectarea dispoziţiilor legale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Liderul grupului, profitând de faptul că avea cunoştinţe care activau în domeniul farmaceutic, a iniţiat şi organizat o întreagă structură care a evoluat şi s-a dezvoltat în timp, prin intermediul căreia au fost exportate către destinatari din Statele Unite ale Americii şi alte 29 de state din Europa (Marea Britanie, Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria) medicamente aflate sub control naţional.
Activitatea de punere în vânzare a substanţelor amintite a presupus o colaborarea cu farmaciile on line din străinătate, dar şi crearea unor site-uri de vânzări on line, site-uri care, prin web design, sugerau că sunt farmacii on line, arată procurorii.
Aceştia notează că farmaciile on line au fost autorizate să funcţioneze în România abia în cursul anului 2019, fiind interzisă însă eliberarea şi vânzarea medicamentelor care pot fi cumpărate doar în temeiul unei prescripţii medicale.
Astfel, activitatea infracţională a grupului a presupus un un site care funcţiona ca şi o farmacie on line, configurat pentru a nu putea fi accesat din România, în vederea împiedicării descoperirii activităţii infracţionale, colaborarea cu alte site-uri similare care aveau o bază de date cu clienţi, colaborarea cu farmacii din ţară care să furnizeze cantităţi considerabile de medicamente aflate sub control naţional, fără reţetele legale şi folosirea de diferite metode de plată, începând de la utilizarea sistemelor de transfer rapid de bani, plata cu cardul, transferuri bancare, până la plăţi cu monede virtuale.
Ca urmare a documentării activităţii infracţionale a rezultat că, în perioada 2010 – 2018, a fost procurată şi expediată în străinătate cantitatea totală de 8.437.208 comprimate. De asemenea, au fost expediate şi medicamente care conţin substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive.
Sumele de bani obţinute au fost supuse unui amplu proces de spălare, fiind înfiinţată o societate cu sediul într-un paradis fiscal. În total au fost supuse procesului de spălare a banilor sumele de aproximativ 5 milioane de dolari şi 4 milioane de euro.
Procurorii susţin că o parte dintre inculpaţi, fără a deţine un titlu de calificare în farmacie, au comercializat medicamente aflate sub control naţional.
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii privind peste 50 de bunuri immobile, 13 vehicule, conturi bancare şi sume de bani de peste 160.000 de lei şi 40.000 de euro.
Rechizitoriul însoţit de dosarul cauzei a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Cluj.
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe