- Home
- Sănătate
- (27.06.2023, 06:00)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care este cel mai bun moment al zilei pentru a mânca. Răspunsul ştiinţei şi trucul simplu folosit de o persoană care a slăbit 30 de kilograme
În funcţie de ora în care luăm mesele, corpul nostru reacţionează diferit, spun rezultatele unui studiu.
Urmărește
40918 afișări
Care este cel mai bun moment al zilei pentru a mânca? Răspunsul ştiinţei şi cazul miraculos al unei persoane care a slăbit 30 de kilograme
Unii mizează totul pe micul dejun, iar alţii preferă să rezerve cea mai mare parte a caloriilor pentru prânz sau pentru cină. Totuşi, când este cel mai bun moment pentru a mânca?
Un studiu prezentat în urmă cu câteva zile la ENDO 2023, întâlnirea anuală a Societăţii Americane de Endocrinologie, a încercat să răspundă la această întrebare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Pentru a contracara creşterea în greutate, pentru a îmbunătăţi fluctuaţiile de glucoză, ar trebui să ne obţinem majoritatea caloriilor zilnice la începutul zilei.
„Acest tip de dietă, prin efectul său asupra zahărului din sânge, poate împiedica persoanele cu prediabet sau obezitate să progreseze spre diabet de tip 2”, explică autorul principal, Joanne Bruno, cercetător în endocrinologie la NYU Langone.
Mai bine mai devreme decât mai târziu
Cercetătorii s-au concentrat pe hrănirea limitată în timp (eTRF), care implică limitarea caloriilor la primele 8 ore ale zilei. Această formă de post intermitent este cunoscută pentru îmbunătăţirea sănătăţii cardio-metabolice şi a nivelului de zahăr din sânge.
Însă, echipa a vrut să înţeleagă dacă aceste îmbunătăţiri au fost legate de pierderea în greutate sau de strategia de post, comparând eTRF (80% din caloriile consumate înainte de ora 13.00) cu un model de alimentaţie normal (50% din caloriile consumate după ora 13.00). S-au analizat reacţiile a 10 participanţi cu pre-diabet şi obezitate.
Pacienţii au fost repartizaţi aleatoriu fie la eTRF, fie la regimuri de dietă normală în primele 7 zile, apoi la regimuri inversate pentru următoarele 7 zile. Toţi au primit alimente pentru a satisface nevoile calorice pentru menţinerea greutăţii.
Şi toţi au purtat dispozitive de monitorizare pentru a verifica glicemia (zahărul din sânge) în timpul studiului. „Am redus timpul în care participanţii au avut niveluri ridicate de zahăr din sânge cu doar o săptămână de hrănire cu eTRF”, explică dr. José O. Alemán, profesor la Departamentul de Medicină de la Şcoala de Medicină Grossman din NYU.
„Rezultatele arată că consumul de mai multe calorii mai devreme în timpul zilei reduce timpul de creştere a zahărului din sânge, îmbunătăţind sănătatea metabolică generală”, zice specialistul.
Cum se poate lupta eficient cu diabetul
Alemán şi colegii săi au descoperit că greutatea participanţilor a rămas stabilă pe tot parcursul studiului. Dar hrănirea timpurie limitată a dus la o scădere a amplitudinii medii a excursiei glicemice (glucoză > 140 mg/dL).
„Pe baza acestor date, eTRF ar putea fi o strategie alimentară utilă pentru prevenirea diabetului”, conchide dr. Bruno, care precizează însă că „sunt necesare studii suplimentare, pentru a înţelege beneficiul real general al acestor strategii de intervenţie”.
Miracolul lui Youssef
George Youssef, un investitor şi consultant în vârstă de 36 de ani, vine să susţină studiul. El a povestit pentru Men's Health cum a reuşit să slăbească 30 kg, trecând de la o greutate de 102 kg la 71 kg, într-o perioadă de aproximativ 9 luni, presărate cu două luni de „odihnă”. Principalele schimbări au vizat orele de masă şi câteva obiceiuri sănătoase mici, reglaje fine, dar eficiente.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36