Care este cel mai periculos tip de fractură şi ce metode de tratament există?

Urmărește
1847 afișări
Imaginea articolului Care este cel mai periculos tip de fractură şi ce metode de tratament există?

Sporturile practicate iarna, precum schiul şi patinajul, cresc semnificativ riscul de accidentări, de aceea, în această perioadă multe persoane ajung la spital cu fracturi, luxaţii sau entorse. Leziuni serioase pot să apară însă şi din cauza poleiului, la acest risc fiind expuşi preponderent vârstnicii, mai ales cei care suferă de osteoporoză. În cazul acestora, una dintre cele mai grave fracturi apărute în urma alunecării pe gheaţă şi căderii de la propria înălţime este ruptura de femur, care necesită de multe ori tratament chirurgical.

O fractură de femur se manifestă prin durere intensă, tumefacţia şi chiar deformarea zonei afectate şi prin imposibilitatea de sprijin pe piciorul rupt. Tratamentul este unul complex şi trebuie început cât mai repede, înainte de apariţia unor posibile complicaţii. Persoana care a suferit o fractură de acest fel trebuie să ajungă în scurt timp la un compartiment de primiri urgenţe, pentru tratament de specialitate.

Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic SANADOR, singurul din sistemul medical privat, asigură o evaluare promptă şi corectă pentru orice urgenţă medicală sau chirurgicală. Echipa medicală, formată din medici şi asistenţi specializaţi în medicină de urgenţă, are la dispoziţie permanent echipamente performante pentru analize de laborator şi pentru investigaţii imagistice, esenţiale în stabilirea diagnosticului.

În cazul fracturilor, pacienţii beneficiază de radiografie digitală, iar la nevoie şi de examen RMN sau CT, dacă medicul suspectează o leziune a vaselor de sânge sau a nervilor. După evaluarea medicală completă, pacientul va primi tratamentul potrivit: conservator sau chirurgical, în funcţie de indicaţia stabilită.

Pentru pacienţii care suferă o fractură de col femural, numită şi fractură de şold, de altfel cel mai periculos tip de leziune deoarece implică şi afectarea vaselor de sânge, chirurgii ortopezi de la Spitalul Clinic SANADOR asigură tratament inclusiv prin protezarea şoldului.

Indiferent de tipul de intervenţie chirurgicală necesar, la Spitalul Clinic SANADOR operaţiile se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă. Spitalul Clinic SANADOR dispune de unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din ţară şi de o Secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă performantă, dotată cu aparatură de ultimă generaţie.

După administrarea tratamentului necesar şi stabilizarea pacientului, acesta poate fi internat pe secţia de ortopedie, pentru monitorizare, sau poate fi externat, în funcţie de recomandarea medicală. Dacă este necesar, pacienţii beneficiază de consulturi multidisciplinare, efectuate de medici foarte bine pregătiţi şi cu o bogată experienţă, Spitalul Clinic SANADOR funcţionând permanent cu 22 de linii de gardă.

Spitalul Clinic SANADOR dispune şi de un Serviciu de Ambulanţă cu dispecerat propriu (021.9699) şi flotă de autospeciale, pentru acordarea de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi transport specializat la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici