- Home
- Sănătate
- (22.06.2021, 19:40)
- Laura Boico
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât de periculoasă este poluarea din locuinţe? Iată sfaturile specialiştilor cu privire la aerul din propria casă
- Un om respiră aproximativ 15.000 de litri de aer în fiecare zi.
- Oamenii petrec 90% din timp în interior.
- Purificatorul de aer poate fi benefic pentru sănătate.
Urmărește
11386 afișări
Cât de periculoasă este poluarea din locuinţe? Iată sfaturile specialiştilor cu privire la aerul din propria casă
Pandemia i-a forţat pe români să petreacă mai mult timp în case şi să se bucure de familie şi pasiunile lor. Deşi oricine se simte protejat în confortul propriului cămin, poluarea în locuinţe poate fi extrem de periculoasă. Aceasta se adaugă şi la aerul toxic din marile oraşe.
Oana Nenciu a achiziţionat un aparat de purificat aerul şi spune cum funcţionează acesta.
„Măsoară particulele de PM 2,5 care sunt particule în suspensie de praf cu diametrul foarte mic. Acestea sunt şi cele mai periculoase pentru că ne intră direct în plămâni. (Aparatul) Trage aerul, îl purifică si apoi îl scoate curat”, a spus Oana Nenciu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
„Problema poluării în Bucureşti este deja una foarte bine cunoscută. Pentru cineva care are probleme respiratorii şi care are şi copii eventual mici prin casă este o soluţie”, a completat aceasta.
Un purificator de aer poate porni de la 50 de lei şi poate ajunge până la peste 17.000 de lei. Însă, cei care nu vor să scoată bani din buzunar pentru acest aparat, pot apela la o variantă mai simplă, plantele.
Ştefana Chivu spune ce plante sunt bune pentru sănătate.
„De ce sfătuim noi să aveţi plante purificatoare şi nu neapărat purificatoare din comerţ pentru că aceastea din urmă au tendinţa să purifice atât de mult aerul, încât să începem să devenim predispuşi la diverse alergii. Dacă ar fi să dăm câteva exemple de astfel de plante care se şi îngrijesc uşor şi se şi găsesc uşor şi au şi un preţ accesibil ar fi spathiphyllum cunoscut popular ca şi crinul păcii, iedera, sansevieria şi aloe vera. Sunt non-alergenice şi pot fi ţinute cu siguranţă şi în dormitor”, a declarat Ştefana Chivu, specialist marketing Floria.ro.
Medicul Traian Mihăescu atenţionează că românii sunt expuţi riscului de poluare atmosferică deoarece petrec 90% din timpul lor în spaţii închise.
„Sunt multe cauze de poluare în încăperi. Mai multe decât credem. Sigur, cea mai frecventă este fumatul. Dar, dincolo de fumat este cum se încălzeşte casa, combustibil fosil sau nu, cum se găteşte, cum se ventilează o încăpere, ce umezeală este în încăpere. Să nu uitam ca un poluant foarte grav, rar, dar foarte grav este monoxidul de carbon care poate să ucidă foarte rapid într-o încăpere care este încălzită impropriu. În primul rând, ventilarea adecvată, frecventă. Poate ar fi bine să ventilăm atunci când ne uităm şi sunt o serie de programe care ne permit să ne spună că afară nu există o poluare importantă. Să evităm umezeala. Să folosim hote la sistemele în care facem mâncare”, a afirmat Traian Mihăescu, medic pneumolog.
Medicul spune că este importantă ventilarea adecvantă şi frecventă în locuinţă, evitarea umezelii şi folosirea hotelor la sistemele în care se găteşte. Totodată, recomandă aparatele care monitorizează dioxidul de carbon sau umezeala din încăperi.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele