- Home
- Sănătate
- (20.06.2021, 00:19)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce este dieta Paleo, denumită şi Dieta Omului Cavernelor sau Dieta Epocii de Piatră. Fotbalistul Marcos Llorente o urmează cu stricteţe
- Jucătorul de la Atletico Madrid a îmbrăţişat dieta paleolitică, un stil de alimentaţie care trimite la viaţa primitivă.
- Marcos a pozat şi pentru coperta Men’s Health tocmai pentru a arăta rezultatele dietei.
- Dieta Paleo are la bază teoria medicului Loren Cordain, care susţine că un meniu similar cu al strămoşilor ne fereşte de bolile lumii moderne.
Urmărește
1582 afișări
Colaj de fotografii cu Marcos Llorente în tricoul Spaniei, în sala de forţă şi alături de iubită
„Ultima pizza neorganică am mâncat-o acum 3 ani”, este afirmaţia cu care, recent, tânărul Marcos Llorente, numărul 6 din naţionala de fotbal Spaniei la Euro 2020, a şocat publicul.
Llorente se află turneul final european după ce a devenit campion al Spaniei cu Atletico Madrid, evoluând ca fundaş dreapta în La Roja.
Llorente urmează o dietă riguroasă, pe care el însuşi a descris-o astfel: ”Dieta paleolitică se referă la un stil de viaţă primitiv. Nu mănânc nimic care vine din grâu, mănânc doar produse organice, peşte, carne, pui şi orez. Plus unele legume, lapte nepasteurizat. Tatăl meu mă ajută”.
Părintele său merge la un supermarket special din Madrid, pentru a cumpăra produsele, iar bucătarul de la Atletico, precum şi cel de la naţionala Spaniei, ştiu despre stilul său de viaţă special.
Marcos provine dintr-o familie de sportivi: este strănepotul lui Francisco Gento, vedeta Realului din anii 1950 până în anii 1970, iar tatăl său este Paco Llorente, de asemenea jucător de la Real şi la Atletico între anii 1980 şi 1990. Părintele este cel care i-a transmis fiului importanţa unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat. Pe când era fotbalist, Paco a primit poreclit „Salata verde”.
În Spania, nu toată lumea consideră că alegerea lui Marcos Llorente privind dieta paleolitică este una utilă pentru un sportiv de performanţă, dar el îşi continuă netulburat drumul.
Jucătorul a pozat şi pentru coperta Men’s Health tocmai pentru a arăta rezultatele dietei:
„Multora dintre colegii mei nu le place să fie în faţa camerelor video şi a aparatelor foto, dar eu nu am probleme, pentru că mă simt confortabil cu corpul meu. Şi asta datorită alegerilor mele. Mă antrenez foarte mult singur, cred că este important să facem o muncă personalizată pe lângă ceea ce faci cu echipa. Îmi place să lucrez mult la capitolul forţă şi să fac genuflexiuni. Am o sală de sport minunată acasă. Corpul meu este viaţa mea”, a declarat fotbalistul.
Fără restricţii calorice
Dieta Paleo mai este numită şi Dieta Omului Cavernelor sau Dieta Epocii de Piatră şi are la bază teoria medicului Loren Cordain, care susţine că o alimentaţie similară cu cea a strămoşilor noştri ne va reseta metabolismul şi ne va feri de bolile lumii moderne, cum este cancerul.
Dieta Paleo nu pune restricţii în privinţa caloriilor, fiind de altfel un regim bogat în proteine şi fibre. Ideea de la care se porneşte este că strămoşii noştri erau culegători şi vânători, deci orice alimente care presupun o prelucrare mai complexă şi nu erau descoperite atunci, sunt interzise.
Regulile de bază în dieta Paleo spun că ai voie să mănânci carne, peşte, ouă, legume, fructe, nuci, seminţe, ierburi aromate, condimente, grăsimi sănătoase şi uleiuri sănătoase.
Trebuie să eviţi alimentele procesate, zahărul, băuturile carbogazoase, cerealele, majoritatea produselor lactate, leguminoasele, îndulcitorii artificiali, uleiurile vegetale, margarina şi grasimile trans.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
Ce ai voie să mănânci în dieta Paleo
- Carne de pui şi peşte
Poţi consuma carne de pui, raţă, găină, curcan şi orice specie de peşte sălbatic.
Încearcă să găseşti surse de carne cât mai naturală, provenită de la animale hrănite cu iarbă proaspătă şi nu cu cereale, deoarece alimentaţia animalelor are influenţă importantă asupra calităţii cărnii. Iar păsările de acum câteva mii de ani mâncau iarba sălbatică de pe câmpuri, nu grăunţe cu hormoni şi aditivi. Aceeaşi regulă se aplică şi asupra peştelui, cel de crescătorie nefiind varianta ideală..
- Ouă
Consumă ouă de ţară, bio cu un aport mai mare de acizi grasi Omega 3.
- Legume
În afară de cartofi, care nu sunt recomandaţi, poţi mânca orice fel de legume şi în orice cantitate şi combinaţie. Singura regulă este să le prepari coapte, la abur sau la grătar. Nu ai voie să le prăjeşti.
- Uleiuri
Uleiul trebuie să fie cât mai natural, aşa că evită formulele rafinate. Gândeşte-te ce uleiuri ar fi putut obţine oamenii din epoca de piatră din alimentele lor. Poţi adăuga ulei de măsline, ulei de cocos sau ulei de avocado la orice preparate.
- Fructe
Fructele sunt o sursă naturală de zahăr, iar aportul de vitamine şi minerale este un avantaj pentru sănătatea ta. Nu exagera însă cu cantităţile dacă vrei să pierzi mult în greutate şi evită fructele cu conţinut caloric mai mare, cum sunt bananele.
- Nuci
Nucile sunt extrem de sănătoase fiindcă sunt o sursă naturală de vitamine, minerale şi grăsimi sănătoase. Sunt însă şi destul de bogate în calorii, deci in cazul unei diete se recomandă maxim 2 linguri pe zi.
Ce nu ai voie să mănânci în dieta Paleo
• cereale, sub orice formă
• fructe, leguminoase, unele oleaginoase- precum arahidele
• lactate
• zahăr rafinat
• cartofi
• alimentele procesate
• sare
• uleiuri vegetale rafinate
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 10:35
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale