- Home
- Sănătate
- (14.04.2020, 14:11)
- Bogdan Nicolai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce impact are Covid-19 asupra INIMII şi a celor care suferă de BOLI CARDIACE. De coronavirusul provoacă miocardită?
Un studiu recent examinează relaţia dintre coronavirus şi sistemul cardiovascular. Deşi informaţiile despre SARS-CoV-2 sunt încă puţine, autorii consideră că cercetările asupra celorlalţi coronaviruşi poate oferi o perspectivă. SARS-CoV-2 provoacă COVID-19, o boală notorie pentru efectele sale asupra plămânilor şi a căilor respiratorii. Cu toate acestea, infecţiile respiratorii acute „sunt şi declanşatoare ale bolilor cardiovasculare”.
Urmărește
1500 afișări
Ce impact are Covid-19 asupra inimii şi a celor cu boli cardiace. De coronavirusul provoacă miocardită?
Oamenii de ştiinţă au arătat că astfel de viruşi şi pneumonia bacteriană pot afecta sănătatea cardiovasculară şi pot creşte severitatea afecţiunilor, potrivit Medical News Today.
Un studiu din China a implicat 44.672 de persoane cu COVID-19 în China, iar 4,2% dintre ele aveau boli cardiovasculare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Ei au reprezentat 22,7% din toate cazurile fatale, având o rată de mortalitate de 10,5%. Ca o comparaţie, rata mortalităţii pentru persoanele cu diabet a fost de 7,3%, iar pentru cei cu afecţiuni respiratorii cronice de 6,3%.
Într-un alt studiu efectuat la scară mai mică (150 de persoane cu COVID-19), sănătatea cardiovasculară a părut să influenţeze rata mortalităţii. Rezultatele au arătat că niciuna dintre cele 82 de persoane care au supravieţuit nu au avut boli cardiovasculare.
Potrivit autorilor analizei, există unele dovezi clare că SARS-CoV-2 poate provoca miocardită. Miocardita reprezintă inflamaţia muşchiului inimii - miocardul. Ea poate afecta atât funcţia contractilă a inimii, adică funcţia eu de pompare a sângelui, cât şi funcţia electrică, ducând la tulburări de ritm, mergând chiar până la moartea subită.
Miocardita poate fi cauzată de o infecţie virală, dar poate rezulta şi ca reacţie adversă la un medicament sau poate face parte din tabloul clinic al unei boli autoimmune, precum lupusul.
Rapoartele de autopsie sugerează că celulele inflamatorii mononucleare interstiţiare invadează miocardul, acesta fiind un semn distinctiv al inflamaţiei.
Alte studii de caz au documentat persoanele care au dezvoltat miocardită alături de COVID-19. După cum explică autorii „infecţia cu virus a fost descrisă pe larg drept una dintre cele mai frecvente cauze ale miocarditei.”
Ei mai spn şi că „afecţiunea COVID-19 poate induce noi patologii cardiace sau poate exacerba bolile cardiovasculare deja existente. Este prea devreme pentru a putea determina impactul pe termen (foarte) lung al COVID-19 pentru cei care suferă de afecţiuni ale inimii. Nu se cunoaşte încă nici felul în care urmele lăsate de virus interferează cu tratamentele cardiovasculare”.
Autor: Bogdan Nicolai
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe