- Home
- Sănătate
- (12.12.2021, 07:05)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele 11 momente ale zilei în care ar trebui să bem apă
La trezire, înainte de mese, dar nu doar acestea sunt momentele-cheie: conform ştiinţei, sunt cel puţin 11 momente în care organismul nostru are nevoie să bea un pahar cu apă. Le luăm pe rând.
Urmărește
19943 afișări
Cele 11 momente ale zilei în care ar trebui să bem apă
Nu îndoială că apa este esenţială pentru o sănătate bună. Reprezentând până la 75% din greutatea corporală, apa joacă un rol-cheie în reglarea tuturor funcţiilor corpului, de la funcţiile creierului până la performanţa fizică, digestie şi multe altele. Totuşi, dacă este clar că a bea suficientă apă este important pentru sănătate, cineva se întreabă dacă există un moment mai bun decât altul pentru a bea un pahar cu apă? Răspunsul ştiinţei este: Da!
Câtă apă ar trebui să bem cu adevărat?
Un adult ar trebui să consume între 2 şi 2,5 litri de lichide pe zi, inclusiv apa pe care o consumăm prin alimente şi din care ne provin 20-30% din nevoi. În acest sens, o dietă echilibrată, cu o varietate de fructe şi legume, ajută. În medie, ar trebui să bem între 6 şi 8 pahare de apă pe zi (unii spun chiar 10).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Cele 11 momente în care să bei un pahar cu apă
La trezire
Trezirea este unul dintre cele mai bune momente pentru hidratare, pentru că organismul nostru s-a recuperat după postul lung al nopţii. Unii sugerează adăugarea unei jumătăţi de lămâie la primul pahar de apă dimineaţa, pentru un aport de fitonutrienţi antioxidanţi, vitamina C şi potasiu, sau chiar ghimbir, care acţionează ca un detoxifiant.
Când transpirăm
Orice ne face să transpirăm - o saună sau o cadă cu hidromasaj sau, pur şi simplu, o zi fierbinte - va face corpul să piardă lichide. La fel, activitatea fizică. Pe măsură ce muşchii se încălzesc, corpul transpiră pentru a scăpa de căldură şi trebuie să ne răcorim cu multă apă.
Înainte, în timpul şi după exerciţiul fizic
Avem nevoie de multă apă, pentru a înlocui ceea ce pierdem prin transpiraţie. Înainte de antrenament sau de petrecerea timpului în aer liber, ar trebui să bem o cantitate dintr-un pahar de apă, apoi să bem apă aproximativ la fiecare 10-15 minute în timpul activităţii. Şi, de asemenea, bem 0,5 litri după antrenament.
Bea apă când îţi este foame
Majoritatea dintre noi nu realizează că ne este sete când ni se face foame. Dar creierul recunoaşte aceşti stimuli într-un mod similar. Aşadar, înainte de a deschide frigiderul, este mai bine să bem un pahar cu apă să să aşteptăm câteva minute, să vedem dacă satisface şi dorinţa de a manca.
Înainte să ne aşezăm la masă
Consumul de apă înainte de masă ne poate ajuta să slăbim. Un mic studiu a testat unii oameni care au băut 0,5 L de apă cu aproximativ 30 de minute înainte de masă şi pe tot parcursul zilei, după cum şi-au dorit. În 12 săptămâni, ei au slăbit cu aproape 3 kilograme mai mult decât ceilalţi.
Apa potabilă ne ajută să ne concentrăm
Aproape trei sferturi din creierul nostru conţin fluide. Vasele de sânge se îngustează şi acest lucru - conform mai multor studii - poate afecta coordonarea, memoria de scurtă durată şi rezistenţă. Aşadar, dacă ne simţim obosiţi şi derutaţi, înainte de a apela la o băutură energizantă încărcată cu cofeină, este mai bine să ne răsfăţăm cu un pahar cu apă care funcţionează şi mai bine.
Când avem un atac de stres la mijlocul zilei
Este mijlocul după-amiezii şi energia noastră începe să scadă. O cafea? Nu, mai bine un pahar de apă cu lămâie sau alte arome, pentru a ridica starea de spirit. Potrivit unui studiu publicat de British Journal of Nutrition, starea noastră de hidratare afectează direct starea de spirit, memoria şi percepţia vizuală.
Când ne doare capul
Unul dintre principalii factori declanşatori ai migrenelor este deshidratarea. Mai ales cei care suferă de aceasta ar trebui să ţină mereu o sticlă de apă la îndemână. La prima lovitură, un pahar cu apă ne poate ajuta să evităm durerile de cap.
Când suntem bolnavi
Când ne îmbolnăvim, hidratarea este una dintre cheile vindecării. Febra şi tulburările gastro-intestinale pot provoca pierderi extreme de apă. A bea multă apă ajută, evitând alcoolul şi băuturile cu cofeină care tind să ne deshidrateze.
Apă potabilă în avion
Te-ai întrebat vreodată de ce ne este atât de sete când zburăm? Chestiune de altitudine. Cu cât avionul urcă mai sus, cu atât umiditatea este mai scăzută şi aerul din cabină se usucă. De aceea, să luaţi o sticlă de apă în timpul zborului este întotdeauna o idee bună.
Înainte să primim un masaj
A bea apă înainte de a ne aşeza pe patul terapeutului de masaj sau kinetoterapeutului ne va face muşchii mai moi şi mai elastici şi va fi mai uşor să-i manipulăm. Mai mult, este bine să ţinem cont de faptul că masajul eliberează substanţe de care ar trebui să scapam ulterior şi apa ne ajută să facem acest lucru, cu atât mai mult dacă am avut parte de un masaj profund sau deosebit de intens.
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
-
ieri, 22:27