Ciolacu, despre ancheta de la spitalul Sf. Pantelimon: Nu voi ezita să cer demisii de sus până jos la minister, spital şi Colegiul Medicilor

Dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative şi medicale, nu voi ezita să cer demisii de sus până jos la minister, spital şi Colegiul Medicilor, spune premierul Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

Urmărește
195 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre ancheta de la spitalul Sf. Pantelimon: Nu voi ezita să cer demisii de sus până jos la minister, spital şi Colegiul Medicilor

Ciolacu, despre ancheta de la spitalul Sfântul Pantelimon: Nu voi ezita să cer demisii de sus până jos la minister, spital şi Colegiul Medicilor

„Toţi vinovaţii în cazul de la spitalul Sfântul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare. Acuzaţia de omor cu premeditare în cazul unui medic este de neconceput, dacă aceasta este probată. Am văzut că Ministerul Sănătăţii a colaborat cu Parchetul la această anchetă din prima zi. Dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative şi medicale, nu voi ezita să cer demisii de sus pana jos la minister, spital şi Colegiul Medicilor”, afirmă Marcel Ciolacu.

El cere politicienilor să nu folosească această dramă în scop electoral.

„Până atunci însă, le solicit politicienilor care vor să folosească această dramă în scop electoral să caute alte subiecte. Şi, slavă Domnului, există subiecte importante care nu pot fi ascunse”, încheie Ciolacu.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost întrebat joi dacă intenţionează să demisioneze după ce medici de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” au fost acuzaţi că au omorât oameni.

„Nu am de ce să demisionez”, spune Alexandru Rafila, când a fost întrebat de jurnalişti dacă intenţionează să demisioneze după cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”.

Rafila a precizat că acuzaţiile extrem de grave aduse medicilor, de omor cu premeditare, sunt individuale.

Doi medici şi o asistentă de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Bucureşti au fost reţinuţi miercuri în cazul morţilor suspecte. Medicii sunt acuzaţi de omor calificat, după ce ar fi redus doza de noradrenalină unui pacient de la Terapie Intensivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici