- Home
- Sănătate
- (05.05.2021, 20:42)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consumul de alcool afectează sănătatea oaselor. Bolile pe care le poate provoca
- Consumul de alcool afectează sănătatea corpului, inclusiv sănătatea oaselor.
- Consumul prelungit şi excesiv de alcool vă poate crea afecţiuni precum osteoporoză, deoarece duce la oase mai puţin dense şi la un risc crescut de fracturi.
- La bărbaţii şi femeile cu alcoolism, nivelurile de cortizol pot fi crescute, ceea ce contribuie şi la descompunerea oaselor.
Urmărește
1377 afișări
Consumul de alcool afectează sănătatea oaselor. Bolile pe care le poate provoca
Centrul Naţional de Resurse pentru Osteoporoză şi Boli Osoase Conexe de la Institutul Naţional de Sănătate (NIH) arată că un consum excesiv de alcool creşte riscul de fracturi, inclusiv cel mai grav, care este fractura şoldului. De asemenea, este indicat faptul că fracturile vertebrale sunt mai frecvente la consumatorii cronici, potrivit Digis Mak.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Osteoporoza este descrisă ca fiind o boală silenţioasă, deoarece poate progresa mulţi ani fără simptome până la apariţia unei fracturi, care poate provoca dureri şi invalidităţi semnificative.
Cum afectează alcoolul sănătatea oaselor?
Există mai multe moduri în care excesul de alcool afectează sănătatea oaselor. Alcoolul interferează cu producţia de vitamina D, o vitamină necesară pentru absorbţia calciului.
Consumul de alcool poate afecta şi producţia de hormoni implicaţi în sănătatea oaselor, cum ar fi testosteronul, estrogenul şi cortizolul.
NIH explică faptul că bărbaţii cu alcoolism produc mai puţin testosteron, care este legat de producerea de celule care stimulează formarea osoasă.
Abuzul de alcool la femei poate reduce nivelul de estrogen şi poate creşte riscul de osteoporoză.
În cele din urmă, consumul de alcool afectează echilibrul şi provoacă dificultăţi la mers, ceea ce face ca băutorul să fie predispus la mai multe căderi decât o persoană normală. De asemenea, oasele subţiri sunt mai uşor de rupt.
Abţinerea de la alcool poate ajuta la restabilirea parţială a pierderii osoase. O altă modalitate importantă de a promova sănătatea oaselor este o dietă sănătoasă şi echilibrată care furnizează substanţe nutritive esenţiale pentru oase, printre care se numără calciu şi vitamina D.
Este important să obţinem suficient calciu din alimentele pe care le consumăm, deoarece organismul nu îşi poate produce calciu. Fundaţia Naţională pentru Osteoporoză explică faptul că în fiecare zi pierdem calciu prin piele, unghii, păr, transpiraţie, urină şi fecale. Problema este că „atunci când nu obţinem calciul de care are nevoie corpul nostru, acesta este extras din oasele noastre”.
Alcoolul nu este singurul lucru care vă poate slăbi oasele. Există, de asemenea, alte alimente şi băuturi care pot reduce absorbţia calciului şi pot determina pierderea organismului mai mult decât ar trebui. Printre aceste alimente se numără cele bogate în sare.
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
-
ieri, 22:27