Consumul de lapte, important pentru copii, dar cu efecte nocive asupra adulţilor. Ce boli poate provoca

  • 70% din populaţie este intolerantă la lactoză.
  • Laptele este bogat în grăsimi, proteine şi zahăr, dar şi în calciu şi vitamina D.
  • Consumul de lapte poate creşte riscul bolilor cardiovasculare.
Urmărește
5470 afișări
Imaginea articolului Consumul de lapte, important pentru copii, dar cu efecte nocive asupra adulţilor. Ce boli poate provoca

Consumul de lapte, important pentru copii, dar cu efecte nocive asupra adulţilor. Ce boli poate provoca

O băutură atât de simplă precum laptele rămâne un subiect controversat la scară largă.

Un studiu recent arată că laptele are un rol important, încă de la naştere, însă, multe persoane au început să dezvolte intoleranţe la lactoză. Asta din cauză că 70% din oameni îşi pierd în timp lactaza, o enzimă care ajută organismul să digere alimentele care conţin lactoză.

Intoleranţa se manifestă prin crampe stomacale, diaree şi greaţă.

Medicul de familie, Valeria Herdea, spune că această afecţiune nu apare peste noapte, ci are un istoric.

„Lactoza este o dizaharidă. Este esenţial să ştim că o parte din populaţie poate dezvolta o astfel de intoleranţă şi este destul de frecventă la copii. Unul dintre motivele pentru care se dezvoltă această intoleranţă este un motiv genetic, fireşte, deci o predispoziţie genetică. Şi nu în ultimul rând avem nevoie să ştim că atunci când diversificăm un copil, când alăptăm un copil, sunt paşi care îi pot modifica parcursul întregii vieţi”, a spus Valeria Herdea, medic de familie.

În timp ce unii consideră că laptele este un „must” în alimentaţie, pentru că este bogat în proteine, calciu şi vitamina D, alţii spun că poate cauza cancer şi boli de inimă. 

„Consumul nu cred că este o atât de mare problemă. Eu mi-aş dori să existe o societate în care să fie consumate mai multe legume, fructe, lactate de bună calitate, fireşte, lapte pasteurizat şi nu nepasteurizat pentru a evita riscul de infecţie. Şi nu în ultimul rând, atenţie, atunci când vorbim de riscul cardiovascular, vorbim de consumul de carne, în primul rând de grăsime animală”, a declarat dr. Valeria Herdea.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici