Cele mai multe decese din Germania, în perioada pandemiei, au fost înregistrate pe 8 aprilie, când 333 de oameni şi-au pierdut viaţa, răpuşi de coronavirus. Miercuri, pe 15 aprilie, a fost a doua cea mai neagră zi pentru Germania, numărul deceselor ajungând la 315.
Între timp, guvernul a anunţat că o aplicaţie de urmărire a persoanelor care au (avut) coronavirus va putea fi descărcată în trei-patru săptămâni. Ea le va spune oamenilor când şi unde ar fi putut intra în contact cu o persoană infectată.
În modelul tradiţional de urmărire a persoanelor infectate, epidemiologii le cer celor proaspăt diagnosticaţi să-şi amintească unde au fost şi cu cine au intrat în contact. Acest lucru necesită mult timp pentru interviuri, iar riscurile de condaminare sunt pe măsură. De aceea, experţii germani şi nu numai, consideră că această nouă tehnologie le-ar putea fi extrem de utilă.
Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, spune că dezvoltatorii lucrează acum la măsurile de protecţie ale datelor. Chiar dacă numele şi datele persoanelor infectate va fi protejat, aplicaţia a stârnit multe discuţii legate de confidenţialitatea utilizatorilor.
Google şi Apple lucrează împreună la o aplicaţie similară.n