- Home
- Sănătate
- BUCURESTI, (11.10.2024, 14:24)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum pot beneficia asiguraţii de vaccinuri pe bază de prescripţie electronică
Asiguraţii pot beneficia de vaccinuri pe bază de prescripţie electronică, folosite în sistemul de asigurări sociale de sănătate, anunţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Urmărește
163 afișări
Cum pot beneficia asiguraţii de vaccinuri pe bază de prescripţie electronică
Persoanele care pot beneficia de decontare în regim de compensare sunt împărţite în funcţie de tipul de vaccin.
Pentru vaccinurile gripale, persoanele cu vârsta între 45 şi 65 de ani, fără boli cronice, vor avea parte de o compensare de 50%. Compensarea de 100% este disponibilă pentru: copiii între 6 luni şi 19 ani, femeile gravide, persoanele cu vârsta între 19 şi 65 de ani care suferă de diverse afecţiuni cronice, precum boli cardiovasculare, respiratorii sau oncologice şi persoanele cu vârsta peste 65 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Vaccinurile pneumococice sunt compensate integral pentru copiii cu vârsta sub 19 ani născuţi înainte de 1 octombrie 2017 şi pentru persoanele între 19 şi 65 de ani cu anumite afecţiuni medicale. De asemenea, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani şi personalul medical beneficiază de aceleaşi condiţii de compensare.
Vaccinul meningococic este compensat integral pentru persoanele cu vârsta între 6 săptămâni şi 65 de ani care suferă de afecţiuni specifice, dar şi pentru persoanele de peste 65 de ani. Vaccinul împotriva papilomavirusului (HPV) este compensat cu 50% pentru femeile între 19 şi 45 de ani, iar persoanelor între 11 şi 19 ani li se oferă compensare integrală.
Pentru vaccinurile diftero-tetano-pertussis, gravidele beneficiază de compensare de 100%. Pentru vaccinul împotriva hepatitei B, persoanele dializate, cele cu infecţie HIV/SIDA, cele care au suferit un transplant, cele cu hepatopatii cronice şi cele din grupa de vârstă 19 - 59 de ani cu diabet zaharat beneficiază de compensare integrală.
Prescrierea vaccinurilor se va realiza conform protocoalelor terapeutice stabilite de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii, de către medici din toate specialităţile aflate în contract cu casele de asigurări de sănătate. Prescripţia medicală electronică este valabilă timp de 30 de zile de la data emiterii.
Administrarea vaccinurilor din sublista E de medicamente compensate va fi făcută de medici vaccinatori, care pot include medici de familie, epidemiologi sau pediatri, dar şi de farmaciştii vaccinatori, în cazul vaccinului gripal. Detalii despre farmaciile autorizate pentru administrarea vaccinului gripal pot fi găsite pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe