- Home
- Sănătate
- (05.02.2024, 06:00)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Cum să adormi în două minute datorită unui mic truc
Tehnica este folosită de militari pentru a produce starea de somn în condiţii de stres.
Urmărește
2662 afișări
Cum să adormi în două minute datorită unui mic truc
Insomnia pe timp de noapte este un duşman cunoscut tuturor. Dificultatea de a adormi este o experienţă obişnuită, însoţită adesea de un vârtej de gânduri necontrolate şi conştientizarea frustrantă a timpului care trece inexorabil („alarma se stinge în şase ore şi suntem încă aşa”).
Un chin vechi ca lumea, atât de mult încât trucurile pentru a induce somnul s-au transmis din generaţie în generaţie: citirea unei cărţi sau numărarea oilor. Recent, însă, a apărut un truc folosit de soldaţi pentru a adormi şi a câştigat rapid popularitate pe reţelele de socializare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Această metodă, concepută iniţial pentru a permite soldaţilor să-şi găsească somnul în circumstanţe stresante, pare să fie o soluţie eficientă şi pentru civilii aflaţi în căutarea odihnei atât de necesare.
Procedura, atribuită iniţial Armatei Statelor Unite, a fost descrisă pentru prima dată în 1981 în cartea lui Lloyd Bud Winter Relax and Win: Championship Performance şi a fost recent adusă în lumina reflectoarelor de Justin Agustin, un antrenor de fitness cu peste 1,7 milioane. urmaşi. Agustin a împărtăşit secretul adormii într-un videoclip pe TikTok, strângând peste 7 milioane de vizualizări.
Flux de căldură ca un râu
Procedura începe cu un moment de calm şi relaxare pentru a relaxa sistematic fiecare parte a corpului, din cap până în picioare. Agustin recomandă o secvenţă specifică: Începeţi prin a vă relaxa muşchii frunţii, ochilor, obrajilor şi maxilarului, concentrându-vă simultan asupra respiraţiei. Continuaţi să vă deplasaţi până la gât şi umeri, acordând o atenţie deosebită evitării tensiunii în acel moment.
Apoi, ţineţi mâinile şi degetele relaxate, întinse în lateral. În continuare, ar trebui să încercaţi să creaţi mental o senzaţie caldă, de furnicături, imaginând-o de la vârful capului până la degete. Între timp, inspiri profund, relaxându-ţi pieptul, stomacul, coapsele, genunchii şi picioarele.
Antrenorul sugerează să vă imaginaţi acest flux de căldură ca un râu care curge de la inimă până la degetele de la picioare. În timpul acestei practici, este crucial să eliberezi mintea de orice formă de anxietate.
Agustin sugerează două scenarii posibile: culcat într-o canoe înconjurat doar de apa unui lac liniştit sau întins într-un hamac de catifea neagră într-o cameră întunecată. Ce se întâmplă dacă apare o distragere a atenţiei? Repetaţi cuvintele: „Nu gândi. Nu gândi. Nu gândi” timp de 10 secunde.
Din păcate, nu există studii ştiinţifice care să confirme eficacitatea acestei tehnici, care are tot aspectul unei practici de meditaţie de seară. Potrivit lui Agustin, în orice caz, repetarea procedurii în fiecare noapte timp de şase săptămâni ar trebui să vă permită să adormiţi în mai puţin de două minute de fiecare dată.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe