- Home
- Sănătate
- (23.02.2024, 16:27)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum să previi mahmureala înainte de a fi nevoit să te confrunţi cu ea
- Înainte să ieşi în oraş, asigură-te că mănânci suficient pentru a-ţi pregăti organismul.
- În timpul serii, consumă alcool cu moderaţie.
- După petrecere, nu uita să te hidratezi şi să odihneşti pentru a te simţi bine în dimineaţa următoare.
Urmărește
906 afișări
Cum să previi mahmureala înainte de a fi nevoit să te confrunţi cu ea
Iată câteva sfaturi, aprobate de experţi, de care să ţii cont înainte de următoarea ieşire în oraş, conform Cosmopolitan. Acestea oferă o abordare holistică pentru minimizarea simptomelor mahmurelii, abordând factori precum hidratarea, nutriţia, alegerea alcoolului şi practicile de îngrijire personală.
Înainte să bei:
1. Mănâncă o masă consistentă: A consuma o masă înainte de a bea încetineşte absorbţia alcoolului, prevenind intoxicaţia rapidă şi reducând severitatea mahmurelii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
2. Alege alimente bogate în nutrienţi: Alimentele bogate în zinc şi acid nicotinic, precum carnea roşie, puiul, crustaceele, ciupercile, avocado şi cerealele integrale, pot reduce simptomele mahmurelii.
În timp ce bei:
1. Alternează băuturile alcoolice cu apă sau mocktails: Alternarea băuturilor alcoolice cu cele non-alcoolice încetineşte consumul de alcool, oferind organismului mai mult timp să-l proceseze.
2. Ţine evidenţa băuturilor: Monitorizează cantitatea de alcool consumată pentru a evita depăşirea moderării. Introdu un mic emoji🍸 în aplicaţia de notiţe de pe telefon de fiecare dată când începi o băutură nouă. De asemenea, poate fi util să ai o aplicaţie de calculat băuturile descărcată pe telefon.
3. Alege băuturi cu un conţinut scăzut de alcool: Alege bere, vin sau cocktail-uri în loc de shot-uri pentru a minimiza riscul de mahmureală.
4. Hidratează-te cu apă de cocos sau băuturi sportive, cum ar fi Gatorade: Consumul de lichide bogate în electroliţi în timpul consumului de alcool ajută la prevenirea deshidratării şi a durerilor de cap.
5. Evită fumatul: Fumatul în timpul consumului de alcool creşte severitatea mahmurelii.
6. Alege băuturi alcoolice transparente: Băuturile alcoolice transparente, precum vodka şi ginul, au mai puţini compuşi legaţi de mahmureală în comparaţie cu băuturile alcoolice închise la culoare, cum ar fi whiskey-ul sau romul.
7. Menţine o igiena bună: Consumul de alcool afectează sistemul imunitar, aşa că o igienă corectă a mâinilor reduce riscul infecţiilor.
8. Dansează: Mişcarea poate încetini ciclul de golire a paharului şi de umplere imediată a acestuia. Asigură-te doar că treci din când în când pe la bar pentru un pahar de apă pentru a te rehidrata, mai ales dacă începi să transpiri.
Înainte să mergi la culcare:
1. Bea apă, dar nu exagera: Consumul de apă înainte de culcare previne deshidratarea, dar consumul excesiv poate perturba somnul.
2. Foloseşte o mască de somn: Minimizează perturbările de mediu pentru calitatea somnului folosind o mască de somn.
3. Evită alimentele care provoacă tulburări gastro-intestinale: Optează pentru alimente hidratante şi uşor de digerat înainte de culcare, cum ar fi fructele sau legumele cu un conţinut ridicat de apă sau alimentele pline de antioxidanţi, cum ar fi sucurile sau smoothie-urile.
A doua zi dimineaţa:
1. Rehidratează-te: Băuturile sportive ajută la reîncărcarea electroliţilor şi a fluidelor pierdute în timpul consumului de alcool.
2. Ascultă-ţi pofta de mâncare: Respectă preferinţele alimentare pentru a-ţi oferi energie şi confort cum ar fi şunca, ouăle şi brânză.
3. Evită să consumi alcool: Consumul suplimentar de alcool agravează simptomele mahmurelii.
4. Învaţă să fii prudent cu medicamentele: Medicamentele pentru ameliorarea durerilor de cap pot fi utile, dar evită utilizarea excesivă, în special a celor care conţin paracetamol.
5. Practică mindfulness: Tehnici precum respiraţia profundă şi meditaţia pot ameliora anxietatea legată de mahmureală.
6. Evită ceaiurile din plante: Alege băuturi acidulate precum Sprite sau apa minerală. Anumite băuturi pot accelera metabolismul alcoolului, în timp ce ceaiurile pe bază de plante îl încetinesc.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe