- Home
- Sănătate
- (02.08.2024, 15:46)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cupping: metoda la care apelează campionii olimpici nu are o bază ştiinţifică
Este foarte răspândită ca practică de medicină alternativă, dar nu există dovezi ştiinţifice cu privire la beneficii.
Urmărește
670 afișări
La JO de la Paris au atras atenţie petele roşii misterioase de pe spatele italianului Nicolò Martinenghi, după victoria înotătorului medaliat cu aur la 100 de metri bras.
Ele au atenţia publicului şi a presei, dar nu este prima dată când acele semne circulare apar în văzul lumii. Fuseseră deja observate în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.
Sunt semne ale cuppingului, o practică de medicină alternativă care este populară printre sportivi şi celebrităţi, inclusiv Gwyneth Paltrow şi Jennifer Aniston.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Ce este mai exact cuppingul? Cuparea este o practică străveche, cu rădăcini care datează din medicina tradiţională chineză şi chiar din Egiptul Antic, aşa cum este documentat în Papirusul Ebers (1550 î.Hr.).
Tehnica însemnă aplicarea borcanelor de sticlă (ventuze) pe piele şi crearea unui vid prin aprinderea unei flăcări care provoacă aspirarea pielii.
Borcanele rămân pe loc pentru o perioadă variabilă, de obicei între 5 şi 15 minute. Există diferite tipuri de cupe: uscate, umede şi mobile, fiecare cu scopuri şi metode specifice de aplicare.
Potrivit celor care practică cuppingul, această tehnică aduce numeroase beneficii pentru diverse afecţiuni de sănătate. Ideea de bază este că suptul pielii ar favoriza circulaţia sângelui, îmbunatăţind fluxul către zona tratată şi facilitând astfel eliminarea toxinelor.
Afecţiunile care ar putea beneficia de la cupping includ durerile de cap, migrenele, bolile reumatice precum artrita reumatoidă, hipertensiunea, sciatica, anxietatea, depresia, astmul bronşic şi tulburările de fertilitate. În plus, se crede că ameliorează oboseala, durerile de gât şi de spate.
În ciuda popularităţii cupping-ului, comunitatea ştiinţifică rămâne sceptică cu privire la eficacitatea sa. Multe studii efectuate asupra acestei practici o lipsesc de rigoare metodologică, iar dovezile care susţin beneficiile rămân slabe.
O revizuire sistematică din 2013 a analizat 29 de studii, dintre care doar unul a fost un studiu controlat randomizat. Rezultatele nu au oferit dovezi convingătoare cu privire la eficacitatea cuppingului în tratarea durerilor de spate sau a altor afecţiuni.
Într-adevăr, alte studii au comparat cuppingul cu alte terapii, inclusiv masajul de relaxare, fără a găsi totuşi diferenţe semnificative în ceea ce priveşte rezultatele terapiei cu ventuze.
Dacă nu sunt aplicate corect, ventuzele pot prezenta riscuri. Printre cele mai frecvente efecte secundare se numără vânătăile, arsurile, durerea şi infecţiile cutanate.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe