De ce are nevoie părul tău pe timpul toamnei

Îngrijirea părului implică şi rutină: află cum să-ţi îngrijeşti şi să-ţi hrăneşti părul în lunile de toamnă.

Urmărește
62 afișări
Imaginea articolului De ce are nevoie părul tău pe timpul toamnei

De ce are nevoie părul tău pe timpul toamnei

Odată cu sosirea toamnei, părul nostru suferă o serie de modificări din cauza diferiţilor factori: schimbările de temperatură, stresul de revenire şi efectul de post-vară, cauzat de lunile cu părul strâns şi expus băilor lungi de soare şi sărate.

Tocmai în acest sezon este esenţial să adoptăm o rutină ţintită pentru a restabili părul gros şi sănătos.

Schimbările de vreme de toamnă, cum ar fi aerul mai uscat şi rece, pot face părul mai fragil. Este momentul să investeşti în produse specifice care să nu fie prea agresive şi să respecte tipul de păr.

Pentru a combate uscarea şi lipsa de strălucire, poate fi util să adăugaţi un ser de aplicat pe scalp şi, ca alternativă la balsam, o mască specifică care să fie aplicată timp de 5 minute după şamponare sau să fie aplicată mai mult înainte de spălarea părului. 

În cazul părului gras, cu sau fără mătreaţă, sunt necesare şampoane de reechilibrare şi produse delicate de îngrijire a părului post-spălare. Cu toate acestea, pentru părul fragil, tratamentele de restructurare făcute în salon, precum keratina, pot ajuta.

Pentru îngrijirea zilnică, care să se facă acasă, dermatologii ADOI recomandă să alegi şampoane şi balsamuri bogate în ingrediente precum uleiul de argan, untul de shea şi aloe vera, care hidratează fără să îl îngreuneze.

Cum să alegi cele mai eficiente produse? Nu trebuie să investiţi mulţi bani, ci optaţi pentru şampoane delicate, măşti hrănitoare şi produse de protecţie termică pe care să le aplicaţi înainte de a vă usca părul.

Uscarea poate face diferenţa şi în ceea ce priveşte bunăstarea părului: pentru a evita uscarea şi deteriorarea părului, este o idee bună să folosiţi uscătoare de păr şi plăci de îndreptat cu ioni negativi.

Mâncatul bine poate avea beneficii şi pentru scalp: iată ce să preferi la masă

Suplimentele pentru păr toamna sunt chiar necesare. În timpul toamnei este obişnuit să se constate o creştere a căderii părului, adesea legată de ciclul natural de reînnoire sezonieră: toamna, mulţi foliculi intră în faza de vărsare, o afecţiune cunoscută sub numele de efluviu telogen sezonier.

Dacă nu este excesivă, este o cădere fiziologică şi normală, care apare ciclic şi în alte perioade ale anului. Dacă căderea părului este mai gravă, merită să mergi la un dermatolog pentru a evalua posibilele cauze precum deficienţele nutriţionale sau stresul.

În aceste cazuri, suplimentele pot ajuta, dar ele trebuie alese cu grijă şi de preferinţă la sfatul medicului sau dermatologului. Potrivit Istituto Superiore di Sanità, unele suplimente care conţin biotină, zinc şi siliciu pot ajuta la întărirea părului şi a unghiilor.

Biotina este deosebit de utilă în stimularea creşterii părului şi a unghiilor, în timp ce zincul ajută la prevenirea căderii părului şi promovează un scalp sănătos.

Părul toamna, îngrijirea zilnică

Nu este vorba doar de produse: îngrijirea zilnică a părului este esenţiala pentru a-l menţine sănătos. Există obiceiuri care pot face diferenţa: unul dintre acestea este evitarea spălării frecvente a părului. De două sau trei ori pe săptămână sunt suficiente pentru a menţine părul curat şi un scalp echilibrat.

Dedicarea a câteva minute unui masaj delicat în timpul spălării stimulează circulaţia sângelui, favorizând creşterea părului, în timp ce evitând frecarea părului umed ajută la evitarea ruperii acestuia şi supunerea lui la stres suplimentar.

Nutriţia joacă, de asemenea, un rol fundamental în bunăstarea părului tău: integrarea fructelor şi legumelor de sezon este cea mai bună modalitate de a asigura un păr sănătos. Mult mai mult chiar şi decât suplimentele, spun experţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici