- Home
- Sănătate
- (07.02.2023, 09:55)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Descoperire despre diabetul de tip 2: factorul-surpriză care poate contribui la dezvoltarea bolii
În cazul diabetul zaharat, atenţia la dietă este esenţială, dar, potrivit unui nou studiu, există un alt factor potenţial nociv.
Urmărește
106256 afișări
Descoperire despre diabetul de tip 2: factorul-surpriză care poate contribui la dezvoltarea bolii
Deşi diabetul de tip 2 este o boală cronică (netransmisibilă) caracterizată prin niveluri ridicate de glucoză din sânge şi se datorează unei modificări a cantităţii sau funcţionării insulinei, conform unui grup de cercetători australieni, aceasta nu depinde doar de modul de a ne hrăni.
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Australia de Sud, lipsa somnului este, de asemenea, unul dintre factorii declanşatori ai diabetului de tip 2.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Ei au descoperit acest lucru în urma unui studiu în care participanţii cu dificultăţi de somn au avut, de asemenea, tendinţa de a avea mai mulţi indicatori de sănătate cardio-metabolică, în medie, cum ar fi markeri de inflamaţie, colesterol şi greutate corporală - toţi factori care pot creşte probabilitatea de a dezvolta diabetul de tip 2, o boală care afectează peste 422 de milioane de oameni la nivel global.
Dr. Lisa Matricciani, cercetător UniSA, spune că diferite aspecte ale somnului sunt asociate cu factori de risc pentru diabet. „Toată lumea ştie că somnul este important. Dar când ne gândim la somn, ne concentrăm mai ales pe câte ore dormim, când ar trebui să luăm în considerare şi experienţa noastră de somn în ansamblu”, explică ea. „Cât de adânc dormim, când ne culcăm şi ne trezim şi cât de regulate sunt obiceiurile noastre de somn, pot fi la fel de importante ca durata somnului pentru diabetul de tip 2”.
De ce e important somnul
Studiul a evaluat peste 1.000 de adulţi australieni cu o vârstă medie de 45 de ani. Cercetătorii au analizat o serie de caracteristici ale somnului: tulburări de somn auto-raportate, durata, timpul, eficienţa şi variabilitatea de la zi la zi a duratei somnului.
„În acest studiu, am examinat asocierea diferitelor aspecte ale somnului cu factorii de risc pentru diabet şi am găsit o legătură între cei care au somnul tulburat şi cei care erau expuşi riscului de diabet de tip 2”, explică Matricciani.
Descoperirea a fost că cei care au raportat probleme cu somnul aveau, de asemenea, mai multe şanse de a avea un indice de masă corporală mai mare, precum şi markeri sanguini ai colesterolului şi ai inflamaţiei.
„Când vine vorba de criză, ştim că trebuie să ne acordăm prioritate somnului pentru a rămâne sănătoşi. Sunt necesare mai multe cercetări, dar, după cum arată studiul nostru, este important să ne gândim la somn în ansamblu”, conchide omul de ştiinţă.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe