- Home
- Sănătate
- (02.10.2023, 07:43)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Diabetul, pe cale să fie învins. Aparatul care produce insulina in organism, fără a fi nevoie de baterii
- Dispozitivul ar putea ajuta pacienţii cu diabet de tip 1 să renunţe la injecţiile cu insulină.
- De mărimea unei mondede, funcţionează fără baterii şi fără nevoia de medicamente imunosupresoare.
- Primele teste s-au făcut pe animale.
Urmărește
9739 afișări
Un dispozitiv de mărimea unei monede în loc de injecţii constante de insulină. Fără a avea nevoie de baterie şi nici de a lua medicamente imunosupresoare de teama reacţiilor sistemului imunitar.
Aceasta este promisiunea împotriva diabetului de tip 1 care vine de la Massachusetts Institute of Technology din Cambridge, unde unii cercetători au dezvoltat un mic dispozitiv implantabil, capabil să controleze nivelul de glucoză din sânge, cel puţin la şoarecii unde a fost testat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
Dar există toate condiţiile pentru ca acesta să funcţioneze şi la oameni, deoarece a fost conceput tocmai pentru a depăşi toate obstacolele pe care dispozitivele sau strategiile similare le au astăzi.
Ideea de a înlocui injecţiile de insulină cu transplanturi de celule capabile să producă hormonul direct în organism - aceleaşi celule distruse la pacienţii cu diabet zaharat de tip 1 - datează de ceva timp. Dar, deşi transplanturile de insuliţe pancreatice sunt deja o realitate, rezultatul nu este întotdeauna cel sperat.
Problemele sunt diferite, de la necesitatea de a lua imunosupresoare pentru a împiedica sistemul imunitar să atace celulele transplantate, până la nevoia de a asigura celulelor un sistem adecvat de alimentare cu oxigen.
Ideea cercetătorilor MIT, prezentată oficial pe paginile Pnas, a fost de a construi un mic dispozitiv capabil să producă oxigen fără a fi nevoie de baterii. Pentru a face acest lucru, oamenii de ştiinţă folosesc o membrană specială capabilă să împartă moleculele de apă în hidrogen şi oxigen.
Energia necesară pentru a funcţiona vine din exterior, datorită unei mici bobine magnetice care transmit către o antenă şi care poate fi găzduită într-un fel de plasture, explică MIT. În acest fel este posibil să se garanteze atât izolarea de sistemul imunitar, cât şi furnizarea de oxigen în acelaşi timp.
Aparatul, testat pe şoareci cu diabet zaharat cu transplant subcutanat, funcţionează cel puţin o lună şi fără a fi nevoie de terapie imunosupresoare.
Ideea acum este de a extinde testele, pentru a ajunge şi la oameni, unde ar putea fi folosit nu numai împotriva diabetului de tip 1, ci şi ca terapie celulară împotriva sângelui sau a bolilor neurodegenerative, concluzionează autorii.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe