Diagnosticul primit de un pacient în premieră mondială. Afecţiunea ar fi fost influenţată de COVID-19

Un bărbat în vârstă de 77 de ani cu o formă uşoară de Covid-19 a fost diagnosticat cu o afecţiune îngrozitoare, ce se crede a fi o premieră mondială, ”sindromul anal neliniştit”.

Urmărește
9432 afișări
Imaginea articolului Diagnosticul primit de un pacient în premieră mondială. Afecţiunea ar fi fost influenţată de COVID-19

Diagnosticul primit de un pacient în premieră mondială. Afecţiunea ar fi fost influnţată de COVID-19

Cazul, care a fost detaliat de Dr. Itaru Nakamura în BMC Infectious Diseases, a implicat un bărbat în vârstă de 77 de ani din Japonia care a fost internat la Spitalul Universităţii Medicale din Tokyo după ce a fost testat pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Acesta a răspuns bine la tratament şi a fost externat după câteva săptămâni, dar la scurt timp a dezvoltat simptome alarmante. El a început să resimtă un "disconfort anal profund" la aproximativ 10 cm deasupra perineului, ceea ce i-a provocat un "impuls esenţial de a se mişca", potrivit News.com.
 
Disconfortul său era ameliorat de exerciţii fizice precum mersul pe jos, alergatul sau jocurile video care necesitau mişcare, în timp ce statul pe scaun îi agrava simptomele, care se înrăutăţeau şi seara.
 
Bărbatul a fost supus unei colonoscopii, care a relevat hemoroizi interni "fără alte leziuni rectale". Toate celelalte teste nu au relevat nicio anomalie, iar bărbatul nu avea antecedente familiale de sindromul picioarelor neliniştite.
 
Potrivit raportului din BMC Infectious Diseases, există dovezi emergente că boala Covid-19 poate avea "răspândire neuronală", ceea ce poate duce la sindromul picioarelor neliniştite.

În timp ce medicii care l-au tratat pe bărbat cred că ”sindromul anal neliniştit” este o variantă a sindromului picioarelor neliniştite, acesta nu a fost publicat anterior ca fiind legat de Covid-19, ceea ce face ca acest caz să fie o potenţială premieră mondială.

Raportul a enumerat, de asemenea, şi alte efecte secundare posibile, dar puţin cunoscute, ale Covid-19, din cauza faptului că virusul "se poate răspândi în sistemul nervos central prin mai multe căi potenţiale, inclusiv diseminarea hematogenă şi distrugerea bulbului olfactiv".

Acesta precizează că "manifestările neuropsihiatrice raportate ale Covid-19 au inclus delir, stări confesionale, disfuncţionalităţi ale olfacţiei şi ale senzaţiei gustative, psihoză acută, encefalită şi evenimente cerebrovasculare acute". „Insomnia, dispoziţia depresivă, tulburarea de stres post-traumatic şi afectarea cognitivă au fost raportate la pacienţi după externarea din spital", a continuat acesta.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici