Expertul italian care nu a pierdut niciun pacient: “Devin înfometaţi de oxigen / Bolvanii trebuie trataţi în moduri diferite”

Unii pacienţi au un nivel foarte scăzut de oxigen în sânge, dar nu poţi vedea mereu acest lucru “cu ochiul liber”, dacă ei nu au o senzaţie de sufocare. Doar o parte dintre ei prezintă uşoare stări de confuzie. Dar la computerul tomograf şi la fotografiile cu raze X, plămânii apar neagri, ceea ce indică faptul că sunt plini de aer, iar aerul nu se mai duce în sânge.

Urmărește
2505 afișări
Imaginea articolului Expertul italian care nu a pierdut niciun pacient: “Devin înfometaţi de oxigen / Bolvanii trebuie trataţi în moduri diferite”

Expertul german care nu a pierdut niciun pacient: “Devin înfometaţi de oxigen / Bolvanii trebuie trataţi în moduri diferite”

Luciano Gattinoni, medic de origine italiană, este profesor doctor în anestezie şi terapie intensivă la Universitatea din Gottingen din Germania şi unul dintre cei mai mari experţi din lume în ventilaţie mecanică. El spune că „O mulţime dintre aceşti pacienţi au oxigenul scăzut, dar plămânii lor nu arată rău. Te poţi păcăli. Sângele încă mai curge în părţile deteriorate ale plămânilor. Oamenii încă simt că respiră bine, dar oxigenul din sânge scade. Această problemă cu vasele de sânge este similară cu ceea ce se întâmplă într-o afecţiune numită edem pulmonar de mare altitudine”.

Gattinoni a spus pentru WebMD că medicii trebuie să acorde atenţie modului în care COVID-19 a afectat plămânii şi respiraţia fiecărui pacient şi că bolnavii trebuie trataţi diferit. Pacienţii cu simtome de COVID-19 mai clasice au adesea nevoie de ventilaţie mecanică imediat. Pacienţii cu insuficienţă respiratorie care încă pot respira bine, dar au oxigenul foarte scăzut, îşi pot pot îmbunătăţi starea prin reglarea presiunii din ventilator.

 

“Un muşchi subţire din inferioară a plămânilor, numit diafragmă, trage aerul şi plămânii noştri se extind pentru a umple spaţiul crescut. Aceste aparate pot ajuta persoanele ai căror plămâni au devenit prea slabi pentru a funcţiona, dar pot provoca daune, deoarece forţează plămânul să funcţioneze într-un mod în care nu a fost conceput. Punerea unui pacient pe un ventilator sub presiune prea mare poate provoca leziuni pulmonare care în final arată tot ca SARS”, mai spune medicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici