FDA a autorizat un nou medicament cu anticorpi monoclonali, eficient în combaterea variantei Omicron a coronavirusului

  • Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a autorizat un nou medicament cu anticorpi pentru combaterea variantei Omicron a coronavirusului.
  • Datele indică faptul că medicamentul cu anticorpi monoclonali Eli Lilly acţionează şi împotriva mutaţiei BA.2 a variantei Omicron a coronavirusului.
  • Anunţul FDA vine după ce cele două tratamente principale cu anticorpi monoclonali din SUA s-au dovedit a fi ineficiente împotriva variantei Omicron.
Urmărește
1179 afișări
Imaginea articolului FDA a autorizat un nou medicament cu anticorpi monoclonali, eficient în combaterea variantei Omicron a coronavirusului

FDA a autorizat un nou medicament cu anticorpi monoclonali, eficient în combaterea variantei Omicron a coronavirusului

Autorităţile de reglementare în domeniul sănătăţii din SUA au autorizat vineri un nou medicament cu anticorpi care vizează varianta Omicron, un pas cheie în refacerea arsenalului naţional împotriva celei mai recente versiuni a COVID-19, potrivit NBC.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a declarat că a autorizat medicamentul Eli Lilly pentru pacienţii adulţi şi adolescenţi cu cazuri uşoare până la moderate de COVID-19. Lilly a anunţat că lucrează la acest tratament la sfârşitul anului trecut, după ce testele au arătat că terapia sa anterioară cu anticorpi a fost ineficientă împotriva variantei dominante Omicron.
 
Administraţia Biden a achiziţionat 600.000 de doze înainte de autorizare şi va începe să expedieze stocurile iniţiale către autorităţile sanitare de stat pentru distribuire.
 
Este "un pas important pentru a răspunde nevoii de a avea mai multe instrumente pentru tratarea pacienţilor, în condiţiile în care noi variante ale virusului continuă să apară", a declarat Dr. Patricia Cavazzoni, directorul centrului de medicamente al FDA.
 
Datele indică faptul că medicamentul de la Lilly funcţionează, de asemenea, împotriva mutaţiei BA.2 a variantei Omicron.
 
Anticorpii monoclonali produşi în laborator înlocuiesc sistemul imunitar al organismului uman, acţionând pentru a bloca un virus invadator. Administrate pe cale intravenoasă sau prin injectare, medicamentele sunt destinate a fi utilizate în faza incipientă a unei infecţii.
 
Însă la sfârşitul lunii trecute, FDA a revocat autorizaţia de utilizare de urgenţă pentru medicamentul cu anticorpi al Regeneron, împreună cu cel al Lilly. Cele două medicamente au reprezentat coloana vertebrală a tratamentului cu anticorpi, iar medicii au fost greu de găsit soluţii de rezervă atunci când acestea nu au funcţionat împotriva omicronului.
 
Terapiile alternative, inclusiv pastilele antivirale de la Pfizer şi Merck, lipsesc. Un medicament cu anticorpi de la GlaxoSmithKline care rămâne eficient împotriva Omicron este, de asemenea, rar.
 
Oamenii de ştiinţă spun că tratamentele COVID-19, cum ar fi anticorpii monoclonali, nu înlocuiesc vaccinarea.
 
În cadrul contractului american cu Lilly, guvernul va primi aproximativ 300.000 de cure de tratament cu noul medicament cu anticorpi în februarie şi alte 300.000 în martie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici