Filipine detectează primul caz de mpox din acest an, dar nu a fost încă determinată tulpina

Filipine a detectat un nou caz de virus mpox în ţară, primul din decembrie anul trecut, a anunţat luni departamentul său de sănătate, adăugând că aşteaptă rezultatele testelor pentru a putea determina tulpina, relatează Reuters.

Urmărește
355 afișări
Imaginea articolului Filipine detectează primul caz de mpox din acest an, dar nu a fost încă determinată tulpina

Sursa foto: AP

Pacientul era un bărbat filipinez în vârstă de 33 de ani care nu avea antecedente de călătorie în afara Filipinelor, a transmis Departamentul de Sănătate (DOH).

„Aşteptăm rezultatele secvenţierii şi le vom actualiza de îndată ce vor fi disponibile”, a declarat purtătorul de cuvânt Albert Domingo când a fost întrebat despre tulpină.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat miercuri mpox o urgenţă globală de sănătate publică, cea mai înaltă formă de alertă a sa, în urma unui focar în Republica Democrată Congo care s-a răspândit în ţările vecine.

O nouă formă a virusului a stârnit îngrijorare la nivel mondial, deoarece pare să se răspândească uşor prin contacte apropiate.

Un caz al noii variante a fost confirmat joi în Suedia şi legat de un focar în creştere în Africa, acesta fiind primul semn al răspândirii sale în afara continentului.

Vineri, Pakistanul a confirmat cel puţin un caz de virus mpox la un pacient care se întorsese dintr-o ţară din Golf, dar a declarat că nu cunoaşte încă tulpina virusului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici