Imunitatea în faţa virusului SARS-CoV-2 poate dura o viaţă. Studiile arată că celulele pot produce anticorpi la nevoie

  • Imunitatea în faţa virusului SARS-CoV-2 ar putea dura cel puţin un an, iar după vaccinări succesive, toată viaţa.
  • Cei imunizaţi natural este posibil să nu mai aibă nevoie de rapelul anual.
  • Celulele au o memorie care persistă în măduva osoasă şi produc anticorpi la nevoie.
Urmărește
5586 afișări
Imaginea articolului Imunitatea în faţa virusului SARS-CoV-2 poate dura o viaţă. Studiile arată că celulele pot produce anticorpi la nevoie

Sursa foto: Profimedia

Imunitatea în faţa virusului SARS-CoV-2 durează cel puţin un an, posibil o viaţă, îmbunătăţindu-se în timp, în special după vaccinare, conform celor două studii noi.
 
Noi rezultate ajută la calmarea fricilor persistente în ceea ce priveşte protecţia împotriva virusului. 
 
Explicaţia din revista Nature spune că celulele care păstrează o memorie a virusului persistă în măduva osoasă şi pot produce anticorpi ori de câte ori este nevoie. Cei de la BioRxiv, un site de cercetare biologică, au constatat că aşa numitele celule B cu memorie continuă este posibil să se maturizeze şi chiar să protejeze populaţia şi de mutaţiile virusului. 
 
„Lucrările sunt în concordanţă cu literatura de specialitate care sugerează că imunitatea provocată de infecţie şi vaccinare pentru SARS-CoV-2 pare a fi de lungă durată”, a declarat Scott Hensley, imunolog la Universitatea din Pennsylvania, care nu a fost implicat în cercetare.
 
Celulele B de memorie, produse ca răspuns la infecţia cu SARS-CoV-2 şi îmbunătăţite prin vaccinare, sunt atât de puternice încât rezistă chiar şi în faţa altor tulpini ale virusului, potrivit Michel Nussenzweig, imunolog la Universitatea Rockefeller din New York care a condus studiul, potrivit New York Times.
 
„Oamenii care au fost infectaţi şi vaccinaţi au într-adevăr un răspuns extraordinar, un set extraordinar de anticorpi, deoarece continuă să-şi evolueze anticorpii”, a spus dr. Nussenzweig. „Mă aştept să dureze mult timp”.
 
Cei mai mulţi medici spun că va trebui să ne vaccinăm periodic, pentru că pot apărea mutaţii ale virusului. Însă cei care au trecut deja prin boală şi s-au vaccinat, este posibil să nu mai aibă nevoie de un rapel anual.
 
Rezultatele studiului dr. Nussenzweig sugerează că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 şi care au fost vaccinate ulterior vor continua să aibă niveluri extrem de ridicate de protecţie împotriva noilor tulpini, chiar şi fără a primi rapelul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici