- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai mult de jumătate din populaţia lumii, pe cale să fie supraponderală sau obeză până în 2035
Peste jumătate din populaţia lumii va fi supraponderală sau obeză până în 2035, dacă guvernele nu iau măsuri decisive pentru a reduce „epidemia” tot mai mare de exces de greutate, avertizează un raport. Obezitatea în rândul copiilor şi tinerilor relevă date alarmante.
Aproximativ 2,6 miliarde de persoane din lume - 38% - sunt deja supraponderale sau obeze. Dar, conform tendinţelor actuale, se aşteaptă ca această cifră să depăşească 4 miliarde de persoane (51%) peste 12 ani, potrivit cercetării efectuate de Federaţia Mondială a Obezităţii, citate de The Guardian.
În lipsa utilizării pe scară largă a unor tactici precum taxele şi limitarea promovării alimentelor nesănătoase, numărul persoanelor care sunt obeze din punct de vedere clinic va creşte de la 1 din 7 în prezent la 1 din 4 până în 2035.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Cei cu un indice de masă corporală (IMC) de 25 sunt consideraţi supraponderali, în timp ce persoanele al căror IMC este de cel puţin 30 sunt considerate obeze.
Dovezile arată că obezitatea creşte riscul unei persoane de cancer, boli de inimă şi alte boli.
Obezitatea în rândul copiilor şi tinerilor este pe cale să crească mai repede decât în rândul adulţilor. Până în 2035, se aşteaptă ca aceasta să fie cel puţin dublă faţă de rata înregistrată în 2020, potrivit celui mai recent raport anual al federaţiei World Obesity Atlas.
Se preconizează că va creşte cu 100% în rândul băieţilor sub 18 ani, cu 208 milioane de persoane afectate, însă în cazul fetelor e mai grav: va creşte cu 125%, ceea ce ar însemna că 175 de milioane dintre ele vor fi afectate.
Ţările trebuie să ia "măsuri ambiţioase şi coordonate" ca parte a unui "răspuns internaţional solid" pentru a aborda criza economică şi de sănătate tot mai mare pe care o implică obezitatea, consideră federaţia.
Federaţia doreşte ca guvernele să folosească sisteme de impozitare, restricţii privind comercializarea alimentelor cu un conţinut ridicat de grăsimi, sare sau zahăr, etichete pe partea din faţă a ambalajului şi furnizarea de alimente sănătoase în şcoli pentru a aborda problema obezităţii în creştere.
Raportul federaţiei subliniază, de asemenea, faptul că multe dintre cele mai sărace ţări din lume se confruntă cu cele mai mari creşteri ale obezităţii, dar sunt şi cele mai puţin pregătite pentru a face faţă acestei boli.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36